ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)


ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ

Όταν έχεις κουραστεί για να γίνει κάτι όμορφο στον τόπο που ζεις και αγαπάς κι όταν το βλέπεις να αφήνεται στην τύχη του ή και να καταστρέφεται, στενοχωριέσαι, αγανακτείς ή και θυμώνεις. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις γκρινιάζεις με όσους είχαν την ευθύνη όχι μόνο να το προστατέψουν αλλά και να το βελτιώσουν και τους επικρίνεις ακόμα και δημόσια.

Αρκετές φορές, όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν, έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ως ενεργός δημότης της όμορφης πόλης μας να επικρίνω για κάποιες πράξεις και παραλείψεις πρόσωπα συμπολιτών που αναδείξαμε με την ψήφο μας δημάρχους «ταις κείνων …υποσχέσεσιν πειθόμενοι». Φυσικό ήταν να τους δυσαρεστήσω και να πιστέψουν ενδεχομένως ότι έχω προσωπικά μαζί τους.

Επειδή με κανέναν συμπολίτη ή συμπολίτισσα δεν έχω προσωπικά∙ επειδή ούτε εμένα μου αρέσει να γκρινιάζω χωρίς λόγο και να γίνομαι δυσάρεστος∙ κι επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, να προβάλλεται και να επαινείται, πρέπει να ομολογήσω ότι το μισό πάρκο του Λαού της πόλης μας, όπου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και ανάπλασης, μου θύμισε σήμερα πάρκο ευρωπαϊκής πόλης.

Μάρτυς μου οι δέκα φωτογραφίες που τράβηξα για τους μη-Στυλιδιώτες φίλους μου, γιατί οι ντόπιοι ασφαλώς θα το επισκεφθούν και θα το χαρούν από κοντά. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης μάλιστα, είπα στον κ. Ρωμανιά, που έχει αναλάβει τη συντήρηση του πάρκου και ήταν παρών επιβλέποντας τους εργάτες του, να προτείνει στη δήμαρχό μας στις δώδεκα εσοχές της πρόσοψης του θεάτρου,

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)

που είχαν δημιουργηθεί για να τοποθετηθούν κεραμικά αγάλματα ή προτομές των εννέα Μουσών και των τριών τραγικών ποιητών της αρχαιότητας, να τοποθετηθούν προσωρινά (αντί για τα αγάλματα) δώδεκα καλαίσθητες γλάστρες με εποχιακά λουλούδια. Ο κ. Ρωμανιάς βρήκε πολύ καλή την ιδέα κι ελπίζω να την υιοθετήσει κι εκείνη.

Υπενθυμίζω στους φίλους μου που διαβάζουν στο FB ή στα τοπικά σάιτ όσα κατά καιρούς γράφω για τον δήμο μας , ότι στις δύο λίστες με έργα χαμηλού κόστους για το πάρκο (και όχι μόνο…), που έχω παραδώσει στη δήμαρχο, περιλαμβάνονται και τα λεηλατημένα και αναξιοποίητα από χρόνια γήπεδα βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5χ5, δυτικά των οργάνων γυμναστικής).

Δεν είναι δύσκολο να γίνουν κι αυτά, όπως δεν ήταν δύσκολο να ευπρεπιστεί το ηρώο, που δεν ντρέπεσαι αλλά χαίρεσαι πλέον να το βλέπεις. Αν μάλιστα η δήμαρχος πραγματοποιήσει ως το τέλος της θητείας της και την πρόσφατη εξαγγελία της για ανάπλαση της παραλίας του Καλόγηρου και υλοποιήσει ένα τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα έργα (κυκλικός κόμβος στην εθνική οδό νότια της πλατείας και αξιοποίηση του κτιρίου της Ελαιουργικής) που περιλαμβάνονται στα σχέδιά της για την πόλη δεν θα μιλάμε πια για μια ακόμα χαμένη τετραετία.

Στέλεχος της Ν.Δ. είναι, φίλη του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, στην Ευρώπη έχει ζήσει και τις δυνατότητες χρηματοδότησης και από την ΕΕ τις γνωρίζει, χρόνος ακόμα υπάρχει, όλες οι προϋποθέσεις για να αναδειχθεί πετυχημένη δήμαρχος υπάρχουν.

Προσωπικά της το εύχομαι από καρδιάς!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ(Του Θάνου Μπλούνα)


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE