Στυλίδα: Διπλάσιες οι τιμές της βιολογικής ελιάς σε σύγκριση με τις συμβατικές


 

Στυλίδα: Διπλάσιες οι τιμές της βιολογικής ελιάς σε σύγκριση με τις συμβατικές

Δημοσίευμα της Υπαίθρου Χώρας

Δεκαπέντε λεπτά παραπάνω από τους ιδιώτες εμπόρους ελιάς ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Στυλίδας για τις πράσινες συμβατικές ελιές μεγέθους 110 τεμαχίων, δηλαδή 1,15 ευρώ το κιλό. Η τιμή, ωστόσο, για τη βιολογική εκτοξεύεται στα 1,60 ευρώ για τα μεγέθη που αφορούν τα 110 τεμάχια.

Στα μικρότερα μεγέθη, όπως τα 221 τεμάχια, η τιμή από 0,45 ευρώ για τις συμβατικές φτάνει στα 0,90 ευρώ για τις βιολογικές και σε ακόμη μικρότερα τεμάχια η τιμή σχεδόν τριπλασιάζεται. Ο Συνεταιρισμός Στυλίδας, αφουγκραζόμενος τις τάσεις της αγοράς, στρέφει τις δυνάμεις του και τους παραγωγούς της περιοχής προς τη βιολογική κατεύθυνση.

Σίγουρα μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία μετατροπής των καλλιεργειών από συμβατικές σε βιολογικές, αλλά τα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ευδιάκριτα και πολλοί παραγωγοί επιλέγουν αυτή την κατεύθυνση και την προοπτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Γιώργο Πλιάτσικα, «η πρακτική αυτή ενισχύεται μέσα από τη στρατηγική της διοίκησης, ώστε να ενισχύσουμε τους βιοκαλλιεργητές να παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με τα οποία εμείς μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις αγορές. Μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί 350 τόνοι βιολογικού καρπού, αλλά η ζήτηση είναι μεγαλύτερη».

ypaithros.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE