ΝΑΖΙΣΜΟΣ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΣ


ΝΑΖΙΣΜΟΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΣ

ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΣ

Κε αρχισυντάκτη

Περιμένοντας στις 7 Οκτωβρίου 2020 την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, πηγαίνω προς το αεροδρόμιο με πελάτη στο ταξί μου, έναν συμπατριώτη μας νεαρό μετανάστη, στην παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. Στη συζήτηση για τη ζωή μας εδώ και εκεί, τον ρώτησα αν έχει επισκεφθεί το Άουσβιτς και μου είπε ότι το επισκέφθηκε και απ΄ όλα, εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν πώς μπορούσε ο Γερμανός διοικητής το πρωί να δολοφονεί παιδάκια και το απόγευμα να παίζει ευτυχισμένος με τα δικά του παιδιά, στο σπίτι του δίπλα στο στρατόπεδο. Αυτό το μίσος στον διαφορετικό είναι ο ναζισμός και ο φασισμός που βγάζει από τους ανθρώπους το κτήνος.

Επίσης, μου ανέφερε ότι στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου υπήρχαν Έλληνες Εβραίοι. Διάβασα μάλιστα, ότι στις 7 Οκτωβρίου του 1944 είχαν εξεγερθεί και ανατίναξαν το ένα κρεματόριο. Το αποτέλεσμα ήταν οι εξεγερμένοι να δολοφονηθούν από τα πολυβόλα των ναζί 250 συμπατριώτες μας και άλλοι 200 εκτελέστηκαν κατά δεκάδες την επόμενη μέρα. Συμπολίτες μας που κέρδισαν την αξιοπρέπειά τους και πέθαναν ελεύθεροι.

Με κώδικα τα τραγούδια του Βαμβακάρη, αλλάζοντας τα λόγια κατάφεραν να συνεννοούνται, κατέλαβαν για λίγο το χώρο του στρατοπέδου όπως μας εξιστορούν οι μαρτυρίες των ελαχίστων επιζώντων και με δυο εφέδρους αξιωματικούς Εβραίους της Αλβανίας από τα Γιάννενα και την Λάρισα, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση όλων. Την ώρα της μάχης ακούγονταν ο Ελληνικός εθνικός ύμνος και ανέμιζαν ριγέ υφάσματα από τις στολές τους, σαν την σημαία μας.

Παρά την καταδίκη του, το μαύρο φίδι του ναζισμού και του φασισμού βρίσκεται στο δρόμο, κανένας εφησυχασμός, σε μια πορεία να «κάνουμε το όνειρο ίσα με το μπόι των ανθρώπων», όπως είπε ο Μπελογιάννης στην «απολογία» του.

Γιάννης Φραγκούλης


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE