ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΤΣΙΤΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΤΣΙΤΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΗ Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη το θάνατο του σ. Πολυχρόνη Τσιτίνη, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Παρασκευή 30/10/2020.

Ο σ. Πολυχρόνης γεννήθηκε το 1940. Παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας.
Από τα νεανικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο κίνημα, δουλεύοντας ακούραστα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Υπήρξε Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη βιομηχανία «Αφεντάκη», θέση από την οποία παύτηκε από τη χούντα του 1967-1974 και απολύθηκε από την εργασία του. Πήρε ενεργό μέρος στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1974 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, τιμώντας με τη δράση του τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος μέσα από τις γραμμές του, μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.

Οικοδόμος στο επάγγελμα, δραστηριοποιήθηκε στην Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, στην οποία διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παρατήματος Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ).

Κατά τη διάρκεια των αντεπαναστατικών ανατροπών το ’89-’91 και της επίθεσης της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού στο ΚΚΕ με σκοπό τη μετάλλαξη και διάλυσή του, ο σ. Πολυχρόνης υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Η ευρύτερη αναγνώριση του κομμουνιστή σ. Πολυχρόνη Τσιτίνη από το λαό της περιοχής, εκφράστηκε και στην εκλογή του επί σειρά ετών στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ. Από το 1974 έως το 1978 εκλέγεται ως Κοινοτικός Σύμβουλος, ενώ από το 1978 έως το 1990 και από το 1994 έως το 1998 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Λαμψάκου. Επίσης, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαλκίδας κατά τα έτη 2014-2019 και το 2019 εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος στη Νέα Λάμψακο με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, πολεμώντας με σθένος τις αντιδραστικές αλλαγές «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη», υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο του Παρασκευή, στα παιδιά του Δημήτρη, Εύη και Στέλλα και στους οικείους του.

Η κηδεία του σ. Πολυχρόνη Τσιτίνη θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτώβρη 2020, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο της Νέας Λαμψάκου και θα είναι πολιτική.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube