Στυλίδα: Χάλκινο μετάλλιο για την μαθήτρια του Λυκείου Στυλίδας Αναστασία Νεράϊδα στην 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής


Στυλίδα: Χάλκινο μετάλλιο για την μαθήτρια του Λυκείου Στυλίδας Αναστασία Νεράϊδα στην 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Την τρίτη θέση στην 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής στην Κραϊόβα κατέκτησε η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Λυκείου Στυλίδας Αναστασία Νεράϊδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας μαζί με άλλους τρεις μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας εξ αποστάσεως τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ρουμανίας και του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη. Στη 2η Βαλκανιάδα συμμετείχαν 12 χώρες και 48 μαθητές. Οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές ήταν οι Τερλεμές Σπύρος, Α΄ Λυκείου, Ξάνθη, Νεράϊδα Αναστασία, Β΄ Λυκείου, Φθιώτιδα, Αλεξανδρίδης Ηλίας, Β΄ Λυκείου, Αττική και Σουκαράς Γεώργιος, Β΄ Λυκείου, Αττικής.

Νότα αισιοδοξίας στις μέρες που ζούμε χαρακτήρισε την επιτυχία της Αναστασίας Νεράιδα ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη χώρα μας Δρ. Κώστας Βουρλιάς που σε ανάρτησή του συνεχάρη τους μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Η ανάρτηση

Μέσα στη μαυρίλα, την καταχνιά και τη μιζέρια που έχει σκεπάσει την πατρίδα και τις ζωές μας, ήρθε σήμερα μια νεράιδα από τη Στυλίδα να μας προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας.

Η Αναστασία Νεράϊδα, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου Στυλίδας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής!

Η Αναστασία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και εκπροσώπησε μαζί με άλλους 3 μαθητές τη χώρα μας στη Βαλκανιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε (εξ αποστάσεως) στην Κραϊόβα.

Συγχαρητήρια και στον Γεώργιο Σουκάρα για την εύφημο μνεία που κέρδισε αλλά και στους Σπύρο Τερλεμέ και τον Ηλία Αλεξανδρίδη για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν με μερικούς από τους καλύτερους του κόσμου.

Συγχαρητήρια παιδιά, το μέλλον σας ανήκει.

Συγχαρητήρια Αναστασία γιατί ξύπνησες 5 το πρωί για να έρθεις αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη, συγχαρητήρια για τη σεμνότητα και το ήθος σου που είδα τη λίγη ώρα που μιλήσαμε και για την αγάπη σου για τη Φυσική.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube