Τι ανακοίνωσε με το Διάγγελμα ο Κυρ. Μητσοτάκης


Τι ανακοίνωσε με το Διάγγελμα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά το Δεκέμβριο μαζί με την αύξηση κρουσμάτων αι νοσηλειών οδήγησαν στην απόφαση για το lockdown σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Lockdown σε όλη τη χώρα τρεις εβδομάδες, από τις 6 π.μ. του Σαββάτου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το lockdown «θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι εντελώς ίδιο με τον Μάρτιο».

Όπως είπε, θα χρειάζεται SMS για έξοδο από το σπίτι, ενώ θα είναι ανοιχτά τα σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία. Τόνισε ωστόσο ότι η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τον Μάρτιο είναι πως θα μείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Ως προς τα γυμνάσια και τα λύκεια, θα είναι κλειστά και θα δουλεύουν με καθεστώς τηλεργασίας, όπως είπε.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις, τόνισε.
Όσοι τεθούν σε αναστολή θα λάβουν επίδομα 800 ευρώ αρχές Νοεμβρίου
Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας
Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους
Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών.

Στις 15.00, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης. Τα μέτρα θα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες.

Στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE