Στυλίδα: Επιστολή αναγνώστη για το νερό ύδρευσης – “Το νερό είναι αγαθό δεν είναι εμπόρευμα”


Στυλίδα: Επιστολή αναγνώστη για το νερό ύδρευσης ...Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από αναγνώστη της σελίδας μας”Stilida News” και την οποία δημοσιεύουμε…

“Μεταξύ των παραφουσκωμένων λογαριασμών ύδρευσης που έλαβαν πολλοί δημότες ήταν και του σπιτιού μου.

Η αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της ύδρευσης συνεχίζεται και απο την σημερνή δημοτική αρχή.

Με δικαιολογία ότι το πρόβλημα με τους λογαριασμούς του νερού το κληρονόμησαν απο τους προηγούμενους, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο.

Έχει υιοθετήσει πλήρως τις αντιδραστικές κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων και αντί να διεκδικήσει πόρους απο τον κρατικό προϋπολογισμό, επιβαρύνει τους δημότες που σε αυτές τις δύσκολες εποχές δυσκολεύονται ακόμα και να καλύψουν τις στοιχειώδες ανάγκες τους.

Ανακοινώθηκαν απο τον Δήμο Στυλίδας, τα τέλη και δικαιώματα μεταξύ άλλων για την ύδρευση και άρδευση. Πλειοψηφία και μειοψηφία, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμφωνούν ότι το νερό δεν είναι αγαθό, αλλά εμπόρευμα και έτσι η τιμολόγησή του γίνεται για να καλυφθούν άλλες ανάγκες.

Το νερό είναι φυσικό αγαθό και σαν τέτοιο υπάρχει άφθονο στην φύση, όμως δεν κατοχυρώνεται σαν καθολικό λαϊκό δικαίωμα. Το νερό είναι κοινό αγαθό απαραίτητο για την ζωή και επομένως δεν μπορεί να πωλείται και να παραχωρείται για εκμετάλλευση. Η ύδρευση αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας και πρέπει να διασφαλίζει την ποιότητα του νερού και να υπόκειται σε πλήρη κοινωνικό έλεγχο.

Επομένως το νερό σαν φυσικό αγαθό απαραίτητο για την ζωή, πρέπει να διατίθεται δωρεάν και η δημοτική αρχή να επιβάλει ένα ελάχιστο αντίτιμο για την χρήση και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Παράλληλα επιβάλλεται η δωρεάν παροχή του νερού στις ευπαθείς ομάδες.”

 Αναστασόπουλος Πέτρος


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE