Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Στυλίδας για το νερό…


Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Στυλίδας για το νερό...

ΣΤΥΛΙΔΑ 12/11/2020

Αναφορικά με τον καταιγισμό των δημοτών από την δημοτική αρχή Στυλίδας με ριπές λογαριασμών νερού, οι πολίτες δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη για την συσσώρευση οφειλών στο Δήμο αλλά αυτό έγινε με αποκλειστική ευθύνη και μεθόδευση της προηγούμενη δημοτικής αρχής την παρελθούσα 9ετια (ζηλώτρια της έχει δηλώσει επανειλημμένα η σημερινή δήμαρχος και ότι θα συνεχίσει το έργο της).
Με το αιτιολογικό ότι δεν έχει προσωπικό να καταγράφει τις ενδείξεις από τα υδρόμετρα δεν έστειλε κάθε τρίμηνο τακτικά τους λογαριασμούς ύδρευσης με αποτέλεσμα το 2016 πχ. να εξοφλούμε το 2014.

Σʾαυτή την περίοδο κάθε χρόνο γινόταν προσλήψεις προσωπικού, ποτέ όμως δεν έγινε για καταμετρητή υδρομέτρων, γιατί ο στόχος ήταν διπλός απʾ την μία να δοθεί η εργασία αυτή σε εργολάβο (προσφιλής έρωτας των δημάρχων με τους εργολάβους και τις εργολαβίες, γιατί άραγε;) και από την άλλη στέλνοντας λιγότερους λογαριασμούς καθʾυπολογισμόν στους δημότες χτίζοντας έτσι το φιλολαϊκό του προφίλ.

Η θέση μας της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι ότι ο αέρας που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε είναι φυσικά αγαθά, πρέπει να παρέχονται δωρεάν και όχι ανταποδοτικά .
Αυτά όμως για να εφαρμοστούν προϋποθέτουν μια άλλη πολιτική στην χώρα, ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ.

Όμως ζούμε στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και στον καπιταλισμό τα πάντα είναι ριγμένα στον πάγκο του κέρδους και της εμπορευματοποίησης· και η υγεία και η παιδεία και τα φυσικά αγαθά ακόμα και η ανθρώπινη ζωή.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για εμπορευματοποίηση του νερού της Στυλίδας  που δεν πίνεται και τα super market έχουν θησαυρίσει από την πώληση εμφιαλωμένων νερών.

Η χώρα μας βρίσκεται σε βαθειά οικονομική κρίση και ο λαός μας αντιμέτωπος με την θανατηφόρα υγειονομική βόμβα του κορωνοϊού, γενικευμένο LOCK DOWN,
επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι στερούνται το μεροκάματο, πολλά λαϊκά σπίτια αδυνατούν να επιβιώσουν, προσδοκώντας στα ελάχιστα βοηθήματα -επιδοτήσεις.

Αυτήν ακριβώς την περίοδο επέλεξε η κα Δήμαρχος Στυλίδας ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ ΜΕ
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΌ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αν αυτό δεν είναι ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ -ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ τότε τι είναι;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΕΣΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητάμε από την κα Δήμαρχο να σταματήσει ΑΜΕΣΑ την αποστολή πρόσθετων λογαριασμών, να καταχωρήσει τα ποσά των ήδη πληρωμένων από αυτούς στα επόμενα 3μηνα και όταν η κατάσταση της χώρα και των πολιτών ομαλοποιηθεί να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου να ληφθούν αποφάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση η θέση μας της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι να παραγραφούν και το οικονομικό κενό που θα προκύψει εξ αυτού στο Δήμο, να καλυφθεί από πόρους της κεντρικής εξουσίας, από τα κονδύλια που χρωστάει στους Δήμους, τα δις ΕΥΡΩ που δεν δόθηκαν ποτέ και τα χάρισαν οι ηγεσίες της ΚΕΔΚΕ προσκείμενες στην Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE