Η κατάσταση γίνεται δραματική και η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την αναγκαία επίταξη (χωρίς πληρωμή) του ιδιωτικού τομέα υγείας


Η κατάσταση γίνεται δραματική και η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την αναγκαία επίταξη (χωρίς πληρωμή) του ιδιωτικού τομέα υγείας

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3.000, οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξάνονται συνεχώς όπως δυστυχώς και οι νεκροί από τον κορονοϊό, οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν και η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την αναγκαία και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς να καταβάλει αντίτιμο στους κλινικάρχες!

Σταθερός στη γραμμή του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα. «Η επίταξη είναι το τελευταίο όπλο» είπε γιατί «δεν είναι δωρεάν στο κράτος. Πληρώνουμε. Αν επιτάσσαμε όλες αυτές τις δομές στο πρώτο κύμα θα είχαμε πετάξει τα χρήματα τα οποία διαθέτουμε». Αντί να προχωρήσει λοιπόν στην χωρίς πληρωμή επίταξη όλων των αναγκαίων μέσων για την προστασία της υγείας του λαού και της περίθαλψής του από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί για τάχα οικονομία και κάνει… έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν το ΕΣΥ την ώρα που καλούν τον κόσμο να συνεχίσει στη λογική της «ατομικής ευθύνης» μπροστά στη «μάχη» όπου «κανείς δεν περισσεύει».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως υπάρχουν έτοιμα σχέδια για να «δημιουργηθούν συνθήκες ΜΕΘ». Ανάφερε πως εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, υπάρχουν σχέδια έτοιμα προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό και χώρους όπου μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες ΜΕΘ και να παρασχεθεί τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής. Άφησε έτσι να εννοηθεί πως θα στηθούν πρόχειρες Μονάδες σε Βελλίδιο, καταφύγια κ.λπ. όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Και αυτό, γιατί δήλωσε αιφνιδιασμένος από τη συμπεριφορά του ιού τις τελευταίες 15 ημέρες. Απάντηση πάντως δεν έδωσε σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Β. Κοντοζαμάνης αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης για πάγωμα των τακτικών χειρουργείων κατά 80% στην προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού.

Επίσης, στο τραπέζι έπεσε και το σκεπτικό των εναλλασσόμενων lockdown από την καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, που είπε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «αναλόγως τη συμπεριφορά όλων μας». Η ίδια επίσης είπε πως στη Θεσσαλονίκη ήταν τεράστια η αύξηση των κρουσμάτων και ταυτόχρονη σε αντίθεση με την Αθήνα που παρατηρείται μία σταθερή ήπια αύξηση κατά 20% σε μέσο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ανέφερε πως υπήρχε μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα ακόμα και σε περιοχές που «δεν είχαν απασχολήσει» όπως τη Φωκίδα, τη Μεσσηνία, τη Λέσβο και την Κρήτη και πως «φαίνεται ότι είμαστε στο πικ αυτού του δεύτερου κύματος». Είπε ακόμα ότι τα «επώδυνα μέτρα» θα αποδώσουν αλλά θέλει χρόνο και πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία μείωση του ρυθμού αύξησης καθώς δείχνει να αποδίδουν τα μέτρα.

Πηγή: 902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube