Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών τώρα!


Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών τώρα!
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ! ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ
 

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες, στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές μπίζνες επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά.

Η επιστολή της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές είναι παραδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα της πολιτικής της. Έπρεπε ήδη να γνωρίζει πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε ήδη να έχει σχέδιο για το πώς θα ενταχθούν οι υπηρεσίες ποιων μονάδων και με τι προσωπικό. Γι’ αυτό έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει επιτάξει χωρίς όρους και προϋποθέσεις αυτές τις επιχειρήσεις. Όμως επέλεξε να τους αναγνωρίσει την ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδά τους, την ώρα που άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους.

Αυτοί είναι λοιπόν οι “κοινωνικοί εταίροι”… Να τους χαίρονται! Ακόμα και τώρα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, αυτοί οι καπιταλιστές αρνούνται να βοηθήσουν. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι αυτός που κερδοφορεί από τον πόνο και τον ιδρώτα των άλλων μπορεί και να έχει “κοινωνικές ευαισθησίες”.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, η κυβέρνηση να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες (χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση) και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube