Καταχείμωνο και εν μέσω πανδημίας έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά


 

Καταχείμωνο και εν μέσω πανδημίας έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιάΕν μέσω πανδημίας και χειμώνα, μητέρα και τα τρία παιδιά της, στο Παγκράτι, έμειναν χωρίς ρεύμα αφού τους έκοψαν το ρεύμα. Το γεγονός έγινε γνωστό από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο πηγαίνουν τα δύο από τα παιδιά της μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς απεύθυνε έκκληση στα μέλη του να συγκεντρώσουν χρήματα.

Πηγές της ΔΕΗ που επικαλείται το ΑΠΕ, επιβεβαιώνουν τη σχετική είδηση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πελάτη που έφυγε από την εταιρεία αφήνοντας μεγάλη οφειλή και «μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιώτη πάροχο, με άλλο όνομα και ΑΦΜ». Προκειμένου δε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αναφέρουν πως ο ιδιώτης πάροχος τους έκοψε τη σύνδεση «πιθανώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών», στη συνέχεια εντάχθηκαν στην Καθολική Υπηρεσία (αφορά τους καταναλωτές που δεν μπορούν να βρουν προμηθευτή), αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ τους έκοψε το ρεύμα καθώς συνέχιζαν να μην πληρώνουν και να μην ρυθμίζουν την οφειλή τους. Σε πρόσφατο έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ, ο μετρητής εμφανίστηκε «παραβιασμένος», δηλαδή «ο πελάτης είχε επανασυνδέσει παράνομα το ρολόι», οπότε και προχώρησε σε αποκοπή από το κιβώτιο διανομής, «πρακτική που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής».

Η ΔΕΗ «ενθαρρύνει τον πελάτη να εξετάσει τη δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής με βάση τις δυνατότητες που παρέχει τόσο η πάγια ρύθμιση, με μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις, όσο και οι διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους ευάλωτους, εφόσον ο πελάτης ενταχθεί σε αυτό», ωστόσο, δεν απαντάει στο κύριο που είναι πως θα τα βγάλει πέρα μια μητέρα με τρία παιδιά μέσα στο καταχείμωνο.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube