Συναγερμός στη Λαμία: 18 τα κρούσματα στο γηροκομείο


 

Συναγερμός στη Λαμία: 18 τα κρούσματα στο γηροκομείο

Από τα 50 δείγματα που πάρθηκαν βρέθηκαν θετικοί 14 τρόφιμοι και 4 εργαζόμενες – Στο πόδι οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές.

Σε υγειονομική βόμβα φαίνεται να μετατρέπεται το Γηροκομείο στο οποίο τις προηγούμενες ημέρες ανιχνεύθηκε θετική στον κορωνοϊό μια 50χρονη υπάλληλός του.
Μετά την εξέταση 50 δειγμάτων από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους στη συγκεκριμένη Δομή, βρέθηκαν 17 ακόμη θετικά κρούσματα. Από αυτά τα 14 είναι σε τροφίμους και τα τρία σε γυναίκες υπαλλήλους ηλικίας 37, 50 και 60 ετών.

Συνολικά δηλαδή στη Δομή υπάρχουν 18 κρούσματα (με το προηγούμενο που αντιστοιχεί σε 50χρονη), ενώ ο έλεγχος θα επαναληφθεί στα αρνητικά την προσεχή Τρίτη, για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ότι ο ιός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ήταν ακόμη ανιχνεύσιμος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση της υγείας των 14 περιθαλπόμενων που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 αξιολογείται από τον ιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο αν χρειαστεί να περιθάλψει τους ασθενείς από το Γηροκομείο. Η διακομιδή τους θα εξαρτηθεί από τη συμπτωματολογία και τη σοβαρότητα της κατάστασής τους», υπογραμμίζει ο κ. Κολοκυθάς που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους για την διαχείριση της κατάστασης.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE