Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται»- Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»


 

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται»- Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»

Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης η χθεσινή για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με φόντο τον θάνατο 10 υγειονομικών που έδιναν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Άλλοι 9 είναι διασωληνωμένοι, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό και εκατοντάδες όσοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων. Ζητούν μέτρα προστασίας για τους ίδιους και στήριξη του δημόσιου συστήματο Υγείας και επίταξη των ιδιωτικών δομών.

Στο «Ευαγγελισμό», η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Με συνθήματα όπως «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ’ αγώνες κατακτιέται» και «Οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω από τη μονάδα και πραγματοποίησαν μικρή πορεία επί των δρόμων Μαρασλή και Βασ. Σοφίας.

Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»

Στις μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, όπως και στον «Ευαγγελισμό», αναφέρθηκε σε δήλωσή του μετά την κινητοποίηση ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ. «Τα αιτήματά μας, κόντρα στην αναλγησία και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, είναι πραγματική ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς να βάλουν “κόφτες” σε κανένα επίπεδο, όπως ακριβώς το ζητάει το συνδικαλιστικό κίνημα» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομείο ζητούν να χορηγηθεί σε όλους δώρο Χριστουγέννων και με αφορμή αυτό επανέναρξη χορήγησης 13ου και 14ου μισθού.

Εννέα μήνες από την πανδημία δεν είχαμε προβάλει ποτέ μισθολογικά αιτήματα. Τώρα είναι καιρός να διεκδικήσουμε αυτά που επί δέκα χρόνια με τα μνημόνια μας έχουν στερήσει και επίσης να πούμε ότι βάζουμε φρένο στον διαχωρισμό των εργαζομένων» υπογράμμισε ο Ηλ. Σιώρας. «Ζητάμε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, και στα νοσοκομεία και στην αλυσίδα των διαγνωστικών κέντρων γιατί η αισχροκέρδειά τους δεν λέγεται. Έχουν βυζάξει κυριολεκτικά τα ταμεία και τις τσέπες των εργαζομένων. Καιρός είναι και αυτοί να πληρώσουν» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Συγκεντρώσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων διοργάνωσε το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη θα δώσουν το «παρών» έξω από το υπουργείο Υγείας. Τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE