Απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση Κοντοζαμάνη: Οι γιατροί φταίνε για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ!


 

Απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση Κοντοζαμάνη: Οι γιατροί φταίνε για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ!Άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας. Άφησαν απροστάτευτους, εν μέσω πανδημίας, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να παλεύουν με το θηρίο. Αυτούς τους γιατρούς και νοσηλευτές, τους οποίους χθες χειροκροτούσαν υποκριτικά αποκαλώντας τους «ήρωες», έρχονται σήμερα και τους δείχνουν με το δάχτυλο ως… υπαίτιους (!!!) για τους θανάτους ασθενών!

Η δήλωση ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και εκφράζει τη νοοτροπία μιας ολόκληρης κυβέρνησης. Τι είπε ο κ. Κοντοζαμάνης;

Ότι για τους θανάτους ασθενών με Covid-19 που έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ δεν ευθύνονται οι τεράστιες ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά οι θεράποντες γιατροί! Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του iatronet.gr κατά την χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας. Βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να δώσει στοιχεία για τη θνητότητα ασθενών με κορωνοϊό εντός και εκτός ΜΕΘ.

Με λίγα λόγια, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκτιμά πως, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας, όλοι οι ασθενείς είχαν πρόσβαση σε ΜΕΘ και πως το κριτήριο εισαγωγής τους δεν ήταν η επάρκεια ή όχι των κρεβατιών, αλλά οι συννοσηρότητες και οι επιλογές των νοσοκομειακών γιατρών.

Πρόκειται ουσιαστικά για χυδαία δήλωση η οποία επιχειρεί να καλύψει τις κολοσσιαίες κυβερνητικές ευθύνες και να ρίξει το φταίξιμο στους – άλλοτε «ήρωες» – γιατρούς! Με όσα είπε ο Β. Κοντοζαμάνης γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (που είναι απολύτως αναγκαία), αλλά βρήκε ήδη το εξιλαστήριο θύμα: το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται νυχθημερόν, πολλές φορές με πενιχρά μέσα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, στοχοποιώντας τους γιατρούς ως υπεύθυνους για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας τους καθιστά και νομικά υπεύθυνους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μηνύσεις και αγωγές κατά του ιατρικού κόσμου!

Το ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας, το γνωρίζει ο λαός. Οι κυβερνητικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν όσες δικαιολογίες κι΄αν σκαρφιστούν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE