ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Γενάρη 2021, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στις 9:30 π.μ, με εισηγήτρια την Σύμβουλο Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου – Κόλλια, έχει οριστεί δικάσιμος που θα κληθεί να αποφασίσει τη μείωση του χρονικού διαστήματος παραγραφής από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές στα 5 χρόνια από τα 20 που ισχύουν σήμερα.
Το ΣτΕ εξετάζει την υπόθεση μετά την παραπομπή της από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας ώστε στη συνέχεια αυτό να αποφανθεί σε προσφυγή της εταιρείας “Ραδιοτηλεοπτική και επιμορφωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία”.
Η προσφυγή της εταιρείας ζητάει ακύρωση αποφάσεων του ΕΦΚΑ που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά ένσημα σε εργαζόμενη.
Το ΣτΕ θα αποφασίσει το τι θα γίνεται σε κάθε τέτοια υπόθεση, δηλαδή το αν θα εξοπλιστεί η εργοδοσία με ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της για να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.

Έχουν τεράστια ευθύνη όποιοι έκαναν τη συγκεκριμένη απαράδεκτη προσφυγή δίνοντας έναυσμα για νέες αντεργατικές ανατροπές μέσω του ΣτΕ.

Η εταιρεία “Ραδιοτηλεοπτική και επιμορφωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία” είναι το γνωστό στην πόλη της Χαλκίδας “Ράδιο 965” ή αλλιώς “Ο σταθμός των εργαζομένων” που δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ). Την εταιρεία απαρτίζουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ, είτε το θέλουν είτε όχι, καθώς στο άρθρο 9 του καταστατικού της εταιρείας ορίζεται ότι η “Η ιδιότητα του μέλους της εταιρείας συνάπτεται με την ιδιότητά του σαν μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, γι’ αυτό σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητας αυτής ο συνεταίρος αποκλείεται της εταιρείας και αντί αυτού εισέρχεται με την ιδιότητα του συνεταίρου ο αντικαταστάτης του στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.”

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο η εταιρεία σήμερα απαρτίζεται από τα τωρινά μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ μαζί με 9 σωματεία, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΕΛΜΑΝ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΤΕΜΠΟ, ΑΙΓΙΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, (κατά τη σειρά αναφοράς τους στο καταστατικό της εταιρείας) που στην πορεία του χρόνου προστέθηκαν ως μέλη της εταιρείας εκπροσωπούμενα από τους προέδρους τους.

Τα εκλεγμένα μέλη με την παράταξη της Ταξικής Ενότητας (Π.Α.ΜΕ.) στο ΔΣ του ΕΚΕ παραμονή Πρωτοχρονίας που μάθαμε ότι στις 15 Γενάρη θα συζητηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στο ΣτΕζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΕ Μούντριχα Δημήτρη την άμεση συνεδρίαση απαιτώντας να ληφθεί απόφαση απόσυρσης της προσφυγής.

Μετά από επιμονή, το ΔΣ του ΕΚΕ συνεδρίασε στις 7 Γενάρη χωρίς όμως να ληφθεί καμία απόφαση και η συνεδρίαση διακόπηκε για το Σάββατο 9 Γενάρη χωρίς όμως και πάλι να πραγματοποιηθεί καθώς αναβλήθηκε εκ νέου και από τότε ο πρόεδρος του ΕΚΕ αρνείται να ορίσει νέα ημερομηνία, υπεκφεύγει και ο χρόνος κυλάει.

Οι άλλες παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στα λόγια διαφωνούν με την προσφυγή που συντάχθηκε από το δικηγορικό γραφείο Χατζηγιαννάκη και ρίχνουν την ευθύνη στον Μπασινά Στέφανο, μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ, διαχειριστή της εταιρείας και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηγιαννάκη. Στην πράξη όμως δεν κάνουν κάτι για να αποσυρθεί η προσφυγή.

Αλώστε ο Μπασινάς εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφούσας παράταξης (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ του ΕΚΕ είναι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εκλέγονταν πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕ από κοινό ψηφοδέλτιο όλων των άλλων δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Απαιτούμε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ για να ληφθεί απόφαση απόσυρσης της
προσφυγής. Διευκρινίζουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποφασίστηκε προσφυγή σε βάρος ενσήμων
καμίας εργαζόμενης ούτε από τα τωρινά μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ ούτε από προηγούμενα.

Καλούμε τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ, ανεξάρτητα από το με ποια παράταξη έχουν εκλεγεί να
εμποδίσουμε τέτοια ξεφτίλα, το συνδικαλιστικό κίνημα να ζητάει ανατροπή δικαιωμάτων.
Καλούμε τα σωματεία μέλη της εταιρείας “Ραδιοτηλεοπτική και επιμορφωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία” στην ίδια κατεύθυνση να απαιτήσουν την απόσυρση της προσφυγής.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ εκλεγμένα με την Ταξική Ενότητα,
Τζαβάρας Γιάννης, Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας, Ντούλτσα Πελαγία


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE