Τι έδειξε η αυτοψία για την νεκρή φώκια στη παραλία της Πελασγίας


 

Τι έδειξε η αυτοψία για την νεκρή φώκια στη παραλία της Πελασγίας

Εκταφή και λεπτομερής αυτοψία πραγματοποιήθηκε προχθές στην περιοχή της Πελασγίας Φθιώτιδας, όπου πριν λίγες μέρες βρέθηκε νεκρή μια νεαρή μεσογειακή φώκια. Την αυτοψία πραγματοποίησε κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με την συνεργασία των βιολόγων της MOm και την παρουσία της Λιμενάρχη Γλύφας.Από την αυτοψία έγινε εμφανές ότι ο θάνατος του ζώου (ενός νεαρού θηλυκού σε πολύ καλή κατάσταση υγείας και διατροφής) προκλήθηκε από βαθύ τραύμα στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο. Το αντικείμενο διαπέρασε το κρανίο και έφθασε σε βάθος σχεδόν 10 εκατοστών.

Σε κάθε περίπτωση αποκλείστηκε η εκδοχή κάποιων άγνωστων «ειδικών» που κυκλοφόρησε σε διάφορα μέσα του διαδικτύου ότι τάχα ο τραυματισμός του ζώου προήλθε από δάγκωμα άλλης φώκιας. Έγινε λοιπόν σαφές ότι το άτυχο ζώο θανατώθηκε κοντά στην περιοχή που βρέθηκε από ανθρώπινο χέρι. Ήδη η Λιμενική Αρχή έχει ειδοποιήσει σχετικά την Εισαγγελία Φθιώτιδας.

Η MOm ευχαριστεί ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές για την μέχρι τώρα συνδρομή τους καθώς και τον Δήμο Στυλίδας για την τεχνική υποστήριξη. Κατανοώντας τη δυσκολία εντοπισμού των ενόχων, θεωρούμε ότι η συνολική κοινωνική καταδίκη τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και από τις τοπικές κοινωνίες μπορεί να εξαλείψει επιτέλους τέτοια απαράδεκτα περιστατικά.

Πηγή: MOm – Monachus monachus  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE