ΛΑΜΙΑ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ( ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


ΛΑΜΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών, πολλοί προτίμησαν να επισκεφτούν τον Προφήτη Ηλία στη Λαμία.

Αναζητώντας τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση, αυτό που τελικά συναντάς είναι η απόλυτη απογοήτευση. Μια «φυσική» χωματερή απλώνεται σε μεγάλη έκταση, σε κάθε πιθανό σημείο, στους πρόποδες του ομώνυμου λόφου.

Ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάντια; Η ευθύνη λίγο – πολύ είναι όλων μας. Η περιβαλλοντική παιδεία και ευαισθητοποίηση είναι λέξεις που φαίνεται να είναι άγνωστες στους περισσοτέρους, καθώς αυτό αποδεικνύουν οι εικόνες που αντικρίζεις , εικόνες που μόνο ντροπή σε κάνουν να νιώσεις.

Η πρόκληση αυτού του «χάους» σαφώς και δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη και, όπως ξαναειπώθηκε, το βάρος της ευθύνης πέφτει σε όλους μας. Αυτό που προέχει όμως, είναι να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για την αποκατάσταση της ομορφιάς του τοπιού.

Οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, οφείλουν να ενδιαφερθούν για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, όχι μόνο όσον αφορά το «κομμάτι» της καθαριότητας, αλλά κυρίως για τη μετέπειτα διατήρησή της. Εξάλλου, χωρίς αυτή την τελευταία (τη διατήρηση), θα μιλάμε απλώς για μια επέμβαση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κόρδη Βασιλική

ΛΑΜΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ
ΛΑΜΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ
ΛΑΜΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ
ΛΑΜΙΑ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE