Στυλίδα: Ανησυχητική η εικόνα του πευκοδάσους

Στυλίδα: Ανησυχητική η εικόνα του πευκοδάσους

Θλιβερή και συνάμα ανησυχητική η εικόνα που αντικρίζει κάποιος στο βόρειο τμήμα της πόλης της Στυλίδας. Εδώ και καιρό, τα δέντρα στο πευκοδάσος της περιοχής, που μετρά δεκαετίες ζωής, έχουν παρουσιάσει σημαντικές ξηράνσεις στο φύλλωμά τους.

Είναι γνωστό πως τα κωνοφόρα δέντρα ευδοκιμούν κατά κύριο λόγο σε ψυχρά κλίματα και στις πιο ζεστές περιοχές παρουσιάζουν προβλήματα προσαρμογής, με πιο σημαντικό τις ξηράνσεις, ωστόσο στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είχαν παρατηρηθεί ξανά σε τέτοιο βαθμό.

Πληροφοριακά και μόνο, αναζητήσαμε τις βασικές αιτίες που οδηγούν στο σοβαρό αυτό πρόβλημα και τις παραθέτουμε παρακάτω.

Πρώτον η έλλειψη νερού, καθώς το δροσερό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του πράσινου φυλλώματος των δέντρων. Δεύτερον, η προσβολή από το έντομο της ψώρας και της βαμβακάδας που αναπτύσσονται σε περιβάλλοντα υγρασίας και ζέστης, και τέλος, ο μύκητας της φυτόφθορα, η πιο σημαντική αιτία ξήρανσης στο ξηροθερμικό περιβάλλον.

Προφανώς και δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος. Κάνουμε όμως έκκληση για ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, ώστε να διερευνηθεί το θέμα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες φροντίδας και αποκατάστασης του πευκοδάσους.Στυλίδα: Ανησυχητική η εικόνα του πευκοδάσουςΣτυλίδα: Ανησυχητική η εικόνα του πευκοδάσους  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube