Μεταφέρουν ειδικευόμενους γιατρούς από το ΕΣΥ σε ιδιωτική κλινική, για να καλύψουν τα κενά της!


Τελικά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιτάσσει άμεσα τις δομές και το προσωπικό της Ιδιωτικής Υγείας (που εξελίσσεται σε χρυσοφόρο τομέα, εν μέσω πανδημίας), αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο, αφαιρώντας προσωπικό από το δημόσιο σύστημα, που έχει φτάσει στα όριά του, για να καλύψει τα κενά ιδιωτικής κλινικής!

Μεταφέρουν ειδικευόμενους γιατρούς από το ΕΣΥ σε ιδιωτική κλινική, για να καλύψουν τα κενά της!

Μεταφέρουν ειδικευόμενους γιατρούς από το ΕΣΥ σε ιδιωτική κλινική, για να καλύψουν τα κενά της!
Συγκεκριμένα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισε τη μετακίνηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών από δημόσια νοσοκομεία στο ιδιωτικό “Λητώ”, που ενισχύεται με δυο ειδικευόμενους καρδιολόγους από το Ιπποκράτειο, δύο ειδικευόμενους Παθολόγους από το Λαϊκό και άλλη μία από το Σπηλιοπούλειο.

Το εξωφρενικό είναι ότι το “Λητώ” θεωρητικά έχει προσφερθεί “εθελοντικά” για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας -με το αζημίωτο- και τώρα ο δημόσιος τομέας καλύπτει τα δικά του κενά! Έγινε μάλιστα αυτοψία που διαπίστωσε την ανάγκη για 8 ειδικευόμενους γιατρούς και η ΥΠΕ έσπευσε να δώσει λύση. Με τα χιλιάδες διαπιστωμένα κενά του δημόσιου τομέα που έχει φτάσει τα όριά του, δε γίνεται απολύτως τίποτα, γιατί η κυβέρνηση και το κράτος “δεν μπορούν να γεννήσουν γιατρούς…”!

Η αντίδραση των υγειονομικών σε αυτή την προκλητική κίνηση που έρχεται σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ήταν άμεση. Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

    «Είναι τουλάχιστον ντροπή, την ώρα που η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ, αντί να θωρακίσουν τα δημόσια νοσοκομεία, να κοιτάζουν πως θα εξασφαλίσουν δωρεάν εργαζόμενους για τα ιδιωτικά ώστε αυτά να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους από τη “συμβολή” τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδυναμώνοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία».

Ενώ προσθέτει ότι δωρίζονται ειδικευόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, την ώρα που δε βγαίνουν οι εφημερίες ούτε καν στις κλινικές Covid, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο καλεί όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε κινητοποίηση έξω από το κτίριο της διοίκησης την ερχόμενη Τρίτη, για να διεκδικήσουν να ανακληθεί η απόφαση και να μη μετακινηθεί κανείς υγειονομικός στον ιδιωτικό τομέα! Παράλληλα σημειώνει την ανάγκη να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

    🔴Σε αυτή την πράξη συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη & βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας:
    Ο δημόσιος τομέας στο έλεος & ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη.#Κορωνοιος #covid19 #covid19gr
    — Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) March 14, 2021
Με πληροφορίες από 902.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube