Οχι στην ασυλία στους ομίλους της Υγείας! Επιτάξεις χωρίς αποζημίωση τώρα!


Οχι στην ασυλία στους ομίλους της Υγείας! Επιτάξεις χωρίς αποζημίωση τώρα!

«Επίταξη τώρα! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα»: Το σύνθημα αυτό διατρανώθηκε και χτες από Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, μαζικούς φορείς από όλη την Αττική, που πραγματοποίησαν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και έξω από μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Στις συγκεντρώσεις βρέθηκαν άλλωστε μαζί, μέσα από τα σωματεία τους, υγειονομικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διεκδικώντας από κοινού την άμεση επίταξη, ώστε όλο το διαθέσιμο δυναμικό να μπει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας.


Με τα δημόσια νοσοκομεία σε όλο το Λεκανοπέδιο να έχουν οδηγηθεί σε ασφυξία και τα στοιχεία της πανδημίας να είναι κάθε μέρα και πιο σοκαριστικά, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η επίταξη των χιλιάδων άδειων κλινών του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, είναι μονόδρομος.

Ταυτόχρονα, οι μαχητικές συγκεντρώσεις ήταν μια ακόμα απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που παρουσιάζει σαν «λύση» για τα χιλιάδες κενά την επιστράτευση 250 αυτοαπασχολούμενων γιατρών, την ίδια στιγμή που παρέχει πολύμορφη ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

Τα σωματεία απαιτούν:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE