ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ….Του Γιάννη Φραγκούλη


ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ

 

ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ

Κε αρχισυντάκτη

Τα συμβαίνοντα στα Καμένα Βούρλα με την εμπλοκή του Πρωτοδικείου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η προσωπική κόντρα του δημάρχου με τον κ. Σκούφια μόνο τέτοια δεν είναι.

Πρόκειται για το νέο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, το «νόμος και τάξη» και την επιβολή αστυνομικού κράτους και του νέου μνημονίου που έρχεται με όλους τους τρόπους (ξύλο, βρέξιμο με το Αίαντα του ΣΥΡΙΖΑ, χειραγώγηση.). Την απαρχή ενός νέου δικομματικού καυγά με πυλώνες την ΝΔ από τη μια και το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη που έχει αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Βολεύει η προσωπική κόντρα Δημάρχου – Σκούφια γιατί δικαιολογεί την απραξία. Οι διάφορες τους αφορούν την άσκηση της ιδίας πολιτικής, δηλαδή τη λογική της «ανταποδοτικότητας». Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι μαγειρεύοντας από την ιδία κατσαρόλα θα βγάλει διαφορετικό φαγητό.

Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, άλλα έκανε ως κυβέρνηση, συμφωνώντας επί της ουσίας με τη ΝΔ. Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις αυτοδιοικητικών στελεχών του και στον τόπο μας (π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες, επένδυση Ελληνικού κ.λπ.).

Στην τοπική διοίκηση λείπουν κατ’ αρχάς τα χρήματα από τους κομμένους πόρους. Λείπει η διάθεση από τους δημάρχους για έργα αυτεπιστασίας, με τους πολίτες αδιάφορους και εγκλωβισμένους από την πανδημία.

Όποιος κι αν είναι ο δήμαρχος, αν υποτάσσεται στην κυβερνητική γραμμή, την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει. Μόνο αν ο δήμαρχος βρίσκεται στην αντιπολίτευση του συστήματος μπορεί κάτι να καταφέρει. Σας καλώ να δείτε πώς ο Πελετίδης στην Πάτρα οργάνωσε τους προϋπολογισμούς, χωρίς νέους φόρους για τους δημότες, τα έργα που έκανε με αυτεπιστασία για την πόλη του (στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο). Φαντάζομαι ότι ένας τέτοιος δήμαρχος θα είχε πάει το νερό στη Λιαπάτα.

Ας σοβαρευτούμε δεν πρέπει να υπάρχουν προσβολές επί προσωπικού εκατέρωθεν. Αλλά, Δήμαρχε σιωπή επιβάλουν οι χούντες.

Γιάννης Φραγκούλης  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE