ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ TSIMIS ΠΡΩΤΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ TSIMIS ΠΡΩΤΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί ορισμένα θετικά κρούσματα σε συναδέλφους στο εργοστάσιο Tsimis. Παίρνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα εργοστάσιο με εκατοντάδες εργαζόμενους, αποτελεί σοβαρό ζήτημα. Σε ετοιμότητα δράσης πρέπει να μπει, όλος ο κρατικός μηχανισμός, ο ΕΟΔΥ, οι ελεγκτικές υπηρεσίες και φυσικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του χώρου που είναι οι πρώτοι που πρέπει να επιβάλουν στην εργοδοσία την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας.

Το γεγονός πως εντοπίστηκαν τα κρούσματα και βγήκαν σε άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν, αλλά και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο ίδιο πόστο με αυτούς, αλλά την ίδια ώρα στο εργοστάσιο δεν φαίνεται να έγινε απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο, φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ερμηνεύονται και χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία αυτή θέλει, σύμφωνα με την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας της.

Το να μπορεί ο εργαζόμενος να πηγαίνει στην δουλειά του, να είναι ασφαλής και να φεύγει υγιής, είναι το κύριο, σήμερα κρίνεται κυριολεκτικά η ζωή μας. Την ώρα που ο Νομός μας μετράει δεκάδες θανάτους από τον κορωνοϊό, οι ΜΕΘ και το Νοσοκομείο έχουν γεμίσει ασφυκτικά, είναι εγκληματικό το να μη παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ιχνηλάτισης και αποφυγής της διασποράς του ιού με ευθύνη της εργοδοσίας και του Κράτους είναι επιβεβλημένη. Η Διοίκηση της Εταιρείας τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Να προχωρήσει άμεσα:

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλους τους εργαζόμενους.
· Απολύμανση τώρα σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης από εξιδεικευμένο συνεργείο καθαριότητας.
· Να δοθεί άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
· Άδεια με αποδοχές για 14 μέρες σε όσους εργαζόμενους βρεθούν θετικοί, με ιατρική παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους.
· Να επιταχθεί με ευθύνη του κράτους κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος (ξενοδοχείο) για τη διαμονή όσων νοσούν ώστε να αποφευχθεί η ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Φτάνει πια! Με τον οργανωμένο μας αγώνα να μην μείνουμε άλλο αποκλεισμένοι από τις ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube