Φοιτητές-Μαθητές: «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας»


Φοιτητές-Μαθητές: «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας»

Μεγάλο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας» και «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός» απαίτησαν το ασφαλές άνοιγμα σχολών και σχολείων και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Η πορεία ξεκίνησε στο Άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.Στη συνέχεια οι φοιτητές πορεύτηκαν προς το χώρο του ΑΠΘ όπου θα ακολουθήσει σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης ενόψει του νέου συλλαλητηρίου στις 15 Απρίλη.
Με ένταση του αγώνα τους για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία τους και για μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, απαντούν οι μαθητές στην χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12 Απρίλη με μόνα μέτρα προστασίας την «αυτοδιάγνωση» και την «ατομική ευθύνη».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, και η ζωή και η καθημερινότητά των μαθητών ανοιγοκλείνει μέσα σε μια οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού. «Θέλουμε ασφαλή επιστροφή στα σχολεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο το να ανοιγοκλείνουν!» υπογραμμίζουν και καταγγέλλουν το γεγονός ότι μετά από μια ολόκληρη σχολική χρονιά, η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα παρότι έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα και επιπλέον τους καλεί να κάνουν οι ίδιοι τα self test!, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο (αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ).

Με βάση όλα αυτά οι μαθητές προχωρούν σε γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις, πανό στα σχολεία και ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουν την κατάσταση στα σχολεία!

– Την Τετάρτη 14 Απρίλη θα συμμετάσχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους συμμετέχουμε στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

– Οργανώνουν μεγάλες τοπικές μαθητικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης!

– Προχωρούν σε μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 25 Απρίλη στις 17.00 στην Γκράβα.

Διεκδικούν:

  • Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις, ιδιαίτερα με τράπεζα θεμάτων.
  • Προσαρμογή της διδακτέας ύλης από την α’ γυμνασίου έως τη β’ λυκείου έτσι ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά. Προσλήψεις καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας: μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αποσπάσεις σε τάξεις, καθαριότητα- απολύμανση.
  •  Να ανακοινωθεί άμεσα και επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση στις φετινές πανελλαδικής η ελάχιστη βάση εισαγωγής.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες που μπήκαν στη τηλεκπαίδευσης σε μαθητές που δεν τους εξασφαλίστηκαν οι όροι για να συμμετέχουν σε αυτή!


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube