Ξεψύχησε αβοήθητη γυναίκα από κορονοϊό στην Κυψέλη επειδή αδυνατούσε να μπει σε νοσοκομείο


Ξεψύχησε αβοήθητη γυναίκα από κορονοϊό στην Κυψέλη επειδή αδυνατούσε να μπει σε νοσοκομείο

 

“Δεν είμαστε “κουρασμένοι” από την πανδημία. Είμαστε εξοργισμένοι και δεν πρόκειται να κάτσουμε να μετράμε τους νεκρούς μας κάθε μέρα στις 6″ σημειώνει στην καταγγελία των ΚΟ Κυψέλης της ΤΟ Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Σε νέα καταγγελία που που αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες στην Κυψέλη προχώρησαν οι ΚΟ Κυψέλης της ΤΟ Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ «απέναντι στον εξωραϊσμό της κυβέρνηση με τα περί “συστήματος Υγείας που ανταποκρίνεται πλήρως”, ότι “τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες” και σε άλλα τέτοιου είδους μαργαριτάρια που ακούστηκαν στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει: «Γυναίκα 65 ετών που νοσούσε από κορονοϊό εδώ και 10 μέρες, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της χτες το απόγευμα. Σημειώνουμε πως στο συγκεκριμένο σπίτι εκτός από τη συγκεκριμένη γυναίκα, μένουν μαζί ο σύζυγος με χρόνια προβλήματα υγείας και η υπερήλικη μητέρα της η οποία είναι κατάκοιτη. Η συγκεκριμένη γυναίκα προφανώς δεν μπορούσε να πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο, για το λόγο ότι έπρεπε ταυτόχρονα με τη μάχη που έδινε, να φροντίσει και τους δικούς της ανθρώπους».

Και συνεχίζει: «Η μπόχα όμως που αναδύεται από το σύστημα αυτό, δεν σταματάει μόνο στις σοβαρές ελλείψεις από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από αρκετές ώρες αναμονή για τους γνωστούς λόγους “φόρτου εργασίας και έλλειψης οχημάτων”. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, πραγματικά έκαναν ότι μπορούσαν, μέχρι που διαπίστωσαν το θάνατό της. Στη συνέχεια, όπως είναι υποχρεωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ως υπεύθυνη για να αποφασίσει που και με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί η σορός.

Αφού η αστυνομία έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών, ενημέρωσαν πως οι οδηγίες που έχουν είναι να μην μπαίνουν σε χώρους που υπάρχει περιστατικό COVID-19. Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν η όλη συνεννόηση μεταξύ ΕΚΑΒ και αστυνομίας για το αν θα μεταφερθεί η σορός με το ασθενοφόρο ή θα το παραλάβει γραφείο τελετών.

Τηλεφωνήματα επί τηλεφωνημάτων σε προϊσταμένους, στον ΕΟΔΥ, για το ποιο είναι το πρωτόκολλο και στο μεταξύ, ένα καθηλωμένο ασθενοφόρο, για ώρες, με έναν ασύρματο να ειδοποιεί για άλλα περιστατικά. Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι μετά από λίγη ώρα ο αξιωματικός υπηρεσίας έδωσε διαταγή στο περιπολικό με τους δύο αστυνομικούς να αποχωρήσει (ίσως θα είχαν να κόψουν πρόστιμα σε καμία πλατεία ή να συλλάβουν κανένα υγειονομικό που παλεύει για την υγεία του λαού), χωρίς να έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα και μένοντας ο ίδιος εκεί χωρίς να δίνει καμία λύση.

 Έφτασε μάλιστα στο σημείο, να πει σε μια οικογενειακή φίλη της θανούσας γυναίκας, με θράσος “ανέβα εσύ να βρεις την ταυτότητά της, εγώ δεν μπαίνω σε χώρο με COVID, αυτές τις διαταγές έχω”. Στην ερώτηση επίσης, τι θα γίνει με τους άλλους δύο ανθρώπους που δεν αυτοεξυπηρετούνται, η απάντηση ήταν πως δεν είναι αυτό δουλειά της αστυνομίας… δηλαδή ας περιμένουν τη σειρά τους να πεθάνουν…

Στη συνέχεια ενώ ήταν απομακρυσμένος και μίλαγε στο τηλέφωνο, έφυγε χωρίς να πει κουβέντα, ενώ γνωστοί και φίλοι της θανούσας γυναίκας έκαναν τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Και κλείνουμε με το καλύτερο. Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (τον γνωστό Εθνικό Οργανισμό “Δημόσιας” Υγείας) για να στείλει κλιμάκιο να κάνει τεστ στους άλλους δύο ανθρώπους, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν τέτοια κλιμάκια και ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικό διαγνωστικό!

Αυτή είναι η πολιτική που μεταθέτει την ευθύνη στο λαό για την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή είναι η αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Σε ένα σύστημα που δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ, καμία κοινωνική δομή που να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες, σύγχρονες, για το λαό και τις ανάγκες του.

Δεν είμαστε “κουρασμένοι” από την πανδημία. Είμαστε εξοργισμένοι και δεν πρόκειται να κάτσουμε να μετράμε τους νεκρούς μας κάθε μέρα στις 6. Δεν μας χρειάζονται “ανάσες ελευθερίας”, αλλά πραγματική ελευθερία από αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Συνεχίζουμε την πάλη για την υγεία και τη ζωή μας».

Από 902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube