Μπλόκο στο Πάσχα στο χωριό: Ελικόπτερα, drones αλλά και αυστηρό “σκανάρισμα” εγγράφων από την ΕΡΓΑΝΗ

Μπλόκο στο Πάσχα στο χωριό: Ελικόπτερα, drones αλλά και αυστηρό "σκανάρισμα" εγγράφων από την ΕΡΓΑΝΗΤα βαριά όπλα βγάζει η αστυνομία στους δρόμους για να καταφέρει να μπλοκάρει όσους επιχειρήσουν να φύγουν εκτός πόλης για το Πάσχα.

Με την έξοδο των Αθηναίων προς την υπόλοιπη χώρα να είναι ήδη διπλάσια σε σχέση με τις περσινές αντίστοιχες ημέρες, οι υπηρεσίες της Τροχαίας μπαίνουν στην τελική φάση του σχεδιασμού αποτροπής της μαζικής μετακίνησης λόγω του εορταστικού τριημέρου του Πάσχα.

Πέρα από τα μπλόκα και τους αυστηρούς ελέγχους, στο παιχνίδι μπαίνει και η Αρχή Διαφάνειας, στελέχη της οποίας θα ελέγχουν online στους σταθμούς διοδίων τα έγγραφα που εμφανίζουν οι οδηγοί στις αντίστοιχες πλατφόρμες, όπως, για παράδειγμα, η ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να διαπιστώνουν εάν είναι πλαστά.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας η ανάπτυξη των δυνάμεών της σε όλα τα κομβικά σημεία των βασικών οδών της χώρας δεν έχει αλλάξει, όμως από το απόγευμα της Παρασκευής θα προστεθούν σημεία ελέγχου και σε παράπλευρους δρόμους των εθνικών οδών, αφού έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει αριθμός οδηγών που χρησιμοποιούν το «παλιό» λεγόμενο οδικό δίκτυο για να αποφύγουν τους ελέγχους στα διόδια.

Σε αυτό το κομμάτι θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχουν στην από αέρος επιτήρηση τα ελικόπτερα και τα drones της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να κατευθύνουν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις σε όλους του Νομούς της χώρας, όταν παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση σε αυτά τα οδικά δίκτυα.

Έλεγχοι θα γίνονται και σε οχήματα με «ξένες» πινακίδες κυκλοφορίας που θα εντοπίζονται από αστυνομικές περιπολίες σε πόλεις της περιφέρειας, προκειμένου και σε αυτή την περίπτωση οι οδηγοί να δικαιολογούν την παρουσία τους εκεί.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα και εάν διαπιστώνεται και χρήση πλαστών ή ψευδών βεβαιώσεων μετακίνησης, θα σχηματίζεται μέχρι και δικογραφία κατά περίπτωση.

Ανάλογους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι αστυνομικοί και στα αεροδρόμια όλης της χώρας, αφού οι από αυτά οι μετακινήσεις των πολιτών είναι ελεγχόμενες.

Η πλήρης ανάπτυξη των μέτρων αναμένεσαι να ξεκινήσει από το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, χρονικό σημείο κατά το οποίο κάθε χρόνο παρατηρείται και η κατακόρυφη αύξηση στη μετακίνηση των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

sputniknews.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube