ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου και ειδικότερα το δρόμο Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Σπαρτιά


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου και ειδικότερα το δρόμο Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Σπαρτιά

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας για την κατάσταση επικινδυνότητας του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Στυλίδας (ΔΕ Στυλίδας, ΔΕ Εχιναίων και ΔΕ Πελασγίας) και ειδικότερα την άμεση και επιτακτική ανάγκη συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης επικίνδυνων για την ασφάλεια σημείων του δημοτικού δρόμου Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Σπαρτιά»

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου

1. Με αφορμή το γεγονός ότι η κατάσταση σε διάφορα σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας είναι επικίνδυνη, παρουσιάζει χρόνιες φθορές, μεγάλες λακκούβες και τεχνικές δυσλειτουργίες που εκθέτουν σε κινδύνους τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ σε πολλά σημεία η υποχρεωτική επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου καθίσταται άμεση και επιτακτική προτεραιότητα με προφανή σκοπό την ομαλή αποκατάσταση του οδοστρώματος, την επαναφορά συνθηκών ασφαλούς διέλευσης, τη συντήρηση του οδοστρώματος και την επίστρωση ασφαλτικού μίγματος.

2. Με αφορμή το γεγονός ότι ο δημοτικός δρόμος Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Άνω Σπαρτιά εμφανίζει αλλεπάλληλα σημεία επικινδυνότητας που χρήζουν άμεσης και επείγουσας επέμβασης με τεχνικές εργασίες συντήρησης της ασφάλτου και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και οδηγών ενώ είναι πιθανό να προκαλούν καθημερινές ζημίες και φθορές σε όλα τα διερχόμενα οχήματα.

3. Με αφορμή το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προηγηθεί καμία αποτελεσματική επέμβαση του Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος παρά το γεγονός ότι η ευθύνη συντήρησης του συγκεκριμένου δημοτικού δρόμου ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δήμου.

4. Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν καθημερινά πολλαπλά παράπονα διερχομένων οδηγών τόσο για την απελπιστική κατάσταση του δρόμου όσο και για την απροθυμία ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος όσο και για την πρόκληση φθορών σε οχήματα, το κόστος αποζημίωσης των οποίων ενδέχεται να κληθεί να επωμιστεί το ταμείο του Δήμου λόγω παράλειψης εκτέλεσης των απαιτούμενων και ελάχιστων εργασιών συντήρησης.

5. Με αφορμή το γεγονός ότι το Τοπικό Συμβούλιο Σπαρτιάς έχει υποβάλει σχετικό αίτημα για την άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων του οδοστρώματος.

Έχοντας υπόψη

τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί καμία ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της επικινδυνότητας του οδοστρώματος στους δημοτικούς δρόμους του Δήμου Στυλίδας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ( Στυλίδας, Εχιναίων και Πελασγίας) καθώς και στο συγκεκριμένο δρόμο Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Σπαρτιά, παρακαλώ όπως ενημερώσετε επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας στην επόμενη συνεδρίαση του για τα εξής θέματα:

1. Πως δικαιολογείται το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί καμία ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της επικινδυνότητας του οδοστρώματος στους δημοτικούς δρόμους του Δήμου Στυλίδας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Στυλίδας, Εχιναίων και Πελασγίας) καθώς και στο συγκεκριμένο δημοτικό δρόμο Γέφυρα Αχλαδίου- Νέα Σπαρτιά- Άνω Σπαρτιά, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δήμου.

2. Ποιες ενέργειες έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή τόσο για την καταγραφή των φθορών του δημοτικού οδικού δικτύου σε όλη την επικράτεια και τα όρια του Δήμου Στυλίδας όσο και για τη διαδικασία αποκατάστασης και συντήρησης, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

3. Πως διασφαλίζει η Δημοτική Αρχή το επίπεδο ασφάλειας του δημοτικού οδικού δικτύου;

4. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι θα υποχρεωθεί να καταβάλει τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις προς τους οδηγούς που υποβάλλονται σε σημαντικές φθορές και «σπάζουν» στην κυριολεξία τα οχήματά τους στους δρόμους του Δήμου;

ΚΑΛΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube