ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι είναι σε εξέλιξη μια συνολική επίθεση στο βιοτικό επίπεδο και στο εισόδημά μας. Η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας, της ζωής και του εισοδήματός μας όλο το διάστημα της πανδημίας.

• Οι δημόσιες δομές υγείας παραπαίουν, ζητάμε να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές για να καλυφτούν οι ανάγκες και η Κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και μπουκώνει με χρήμα τους κλινικάρχες.

• Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, οι μεγαλέμποροι τρίβουν τα χέρια τους και η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει στρεβλή αντίληψη το αίτημά μας για εγγυημένες τιμές.

• Οι παραγωγές μας καταστρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα και είτε δεν αποζημιωνόμαστε καθόλου είτε παίρνουμε ψίχουλα.

• Το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη, ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες το διαθέτει μόνο στους εφοπλιστές και τους μεγαλοξενοδόχους.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο νόμο της Κυβέρνησης που κυριολεκτικά τους μετατρέπει σε σύγχρονους σκλάβους παίρνοντας πίσω μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων, ιστορικά σε παγκόσμιο επίπεδο, την 8ωρη εργασία, την οποία αντικαθιστά με 10ωρη που θα είναι και απλήρωτη.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ και των άλλων
σωματείων για την Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη, στις 11:00 π.μ, στην
 
Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρόν ώστε η συγκέντρωση να αποτελέσει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και την επίθεση που δεχόμαστε.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE