Μαριούπολη: Ομάδες νεοναζί λεηλατούν σπίτια, σκοτώνουν όσους τους αντιστέκονται, λέει η Μόσχα


Μαριούπολη: Ομάδες νεοναζί λεηλατούν σπίτια, σκοτώνουν όσους τους αντιστέκονται, λέει η Μόσχα

Ομάδες νεοναζί στη Μαριούπολη άρχισαν να λεηλατούν τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, σκοτώνοντας όσους τους αντιστέκονται, δήλωσε το Σάββατο ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης.

«Σήμερα, ένοπλες συμμορίες νεοναζί προχώρησαν σε ένα ακόμη επιδρομικό ξεφάντωμα σε κατοικημένες περιοχές, ληστεύοντας από τους κατοίκους της περιοχής τα υπόλοιπα τρόφιμα, ρούχα και τιμαλφή», είπε. «Όσοι αντιστάθηκαν με οποιαδήποτε μορφή πυροβολήθηκαν επί τόπου», πρόσθεσε ο Μιζίντσεφ.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι αρχές της Ουκρανίας συνέχισαν να παραβιάζουν τις συμφωνίες για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία, επειδή οι άμαχοι στο Κίεβο, το Τσέρνιγκοφ, το Χάρκοβο και το Σούμι δεν έχουν ειδοποιηθεί γι’ αυτούς.

Ανέφερε πως Ουκρανοί νεοναζί συνέλαβαν και έστειλαν πίσω 450 αμάχους, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή Σούμι της Ουκρανίας για την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

«Έχουμε επίσης διαπιστώσει αξιόπιστα σήμερα ότι οι νεοναζί συνέλαβαν όλους τους αμάχους, περίπου 450 άτομα, που προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή Σούμι στα βόρεια μέσω της πόλης Sudzha στην περιοχή Kursk της Ρωσίας», είπε ο Μιζίντσεφ.

Επιπλέον ανέφερε ότι «περισσότεροι από 6.900 αλλοδαποί από 16 χώρες κρατούνται όμηροι από Ουκρανούς νεοναζί, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα».

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι «περισσότερα από 50 ξένα πλοία δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα ουκρανικά λιμάνια λόγω του κινδύνου από την ναρκοθέτηση που έκανε η Ουκρανία στην Αζοφική Θάλασσα και τη Μαύρη Θάλασσα κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Στα πληρώματα των πλοίων είναι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ελλάδας, της Γεωργίας, της Αιγύπτου, της Ινδίας, του Λιβάνου, της Συρίας, της Τουρκίας, των Φιλιππίνων, της Τζαμάικα και άλλων κρατών.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση προβλημάτων των προαναφερθέντων ατόμων με αξιωματούχους από διάφορα διπλωματικά σώματα», είπε ο Ρώσος στρατηγός.

902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube