Η Θέση του ΚΚΕ για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή


Η Θέση του ΚΚΕ για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Για την επόμενη Πέμπτη 7 Απρίλη, στις 12 μ., ορίστηκε η ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Θυμίζουμε ότι την πρόσκληση στον Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή είχε απευθύνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 25 Μάρτη, μετά την οποία ο Ζελένσκι έλεγε σε ανάρτησή του ότι «συζητήσαμε για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας», αποτυπώνοντας τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αποτελεί και το υπόβαθρο της πρόσκλησης αυτής. Εξ ου άλλωστε και πρώτος πρώτος έσπευσε να χαιρετίσει την κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Κατρούγκαλο να μιλάει για «θετική κίνηση αλληλεγγύης».

Μάλιστα, χτες, προκαλώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, παρουσίαζε την παρέμβαση Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ως «θεσμική ενέργεια συμπαράστασης προς την Ουκρανία και τον ηρωικό λαό της»!

Η πρόσκληση και η έκφραση αλληλεγγύης από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστικά κόμματα, αφορά μια αντιδραστική κυβέρνηση, όπως αυτή του Ζελένσκι, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ κι ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρουλής θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο από την Ουκρανική κυβέρνηση γιατί έχει συμπαρασταθεί σε διωκόμενους κομμουνιστές στην Ουκρανία.

Καμία σχέση λοιπόν δεν έχει η κίνηση αυτή με αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανής η αρνητική στάση του ΚΚΕ, όπως θα έκανε κι αν προσκαλούνταν οποιοσδήποτε άλλος, είτε από το ευρωατλαντικό στρατόπεδο, όπως ο Μπάιντεν, είτε από τους ανταγωνιστές του, όπως ο Πούτιν.

Πηγή: 902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube