Έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Στυλίδας για παράνομη αλιευτική δραστηριότητα


Έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Στυλίδας για παράνομη αλιευτική δραστηριότητα

Τρίτη, 26 Απρίλιου 2022

 

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών- καταγγελιών Γρ. Ασφαλείας Λ/Χ Στυλίδας, σήμερα πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιοι έλεγχοι από όργανα Υπηρεσίας μας σε παράκτια επαγγελματικά σκάφη για παράνομη αλιευτική δραστηριότητα εντός περιοχής δικαιοδοσίας μας με θετικά αποτελέσματα εκτός :

a) Από τον λιμένα της Αγίας Μαρίνας, όπου εντοπίστηκε εντός Επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους προερχόμενο από αλιεία να επιβαίνουν δύο (02) άτομα ημεδαποί στερούμενοι επαγγελματικής άδειας αλιείας και μη ασφαλισμένοι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.

b) Από την περιοχή των Καμένων Βούρλων όπου εντοπίστηκε ημεδαπός ενήλικας να διενεργεί ερασιτεχνική υποβρύχια αλιεία χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία.

c) Στην περιοχή Στανίκι θαλάσσια περιοχής Γλύφας όπου εντοπίστηκε αλλοδαπός ενήλικος να έχει αλίευση ποσότητα ιχθύων περισσότερο της επιτρεπτής κατά άτομο.

Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις από την Υπηρεσία μας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της αλιευτικής νομοθεσίας ενώ για την πρώτη περίπτωση ενημερώθηκε και ο οικείος ασφαλιστικός φορέας για τις δικές του ενέργειες.

Καλόγηρος Στυλίδας,
35300 Στυλίδα τηλ.: 2238022329
fax: 2238023998
email: stylida@hcg.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube