Την Κυριακή 29 του Μάη 2022, ώρα 10.30, εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα


Την Κυριακή 29 του Μάη 2022, ώρα 10.30, εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Καλύβα του Στεφανή στη ΣπερχειάδαΦωτο: Αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή και από το ξεκίνημα της πρώτης ανταρτοομάδας υπό τον Άρη Βελουχιώτη. Λιγοστοί και αποφασισμένοι έφυγαν νύχτα από την Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα και τράβηξαν για τα βουνά της Ρούμελης.

Με την πρωτοπόρα δράση και καθοδήγηση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ οργανώθηκε ένα παλλαϊκό αντιστασιακό κίνημα κι ένας Λαϊκός Στρατός που έγραψε σελίδες δόξας ενάντια στην τριπλή Κατοχή. Παράλληλα, στις περιοχές της Ελεύθερης Ελλάδας οργανώθηκαν πρωτοφανέρωτοι για τη χώρα, λαϊκοί θεσμοί που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα φύτρα μιας νέας εξουσίας.

Τιμάμε τους πρωτοπόρους εκείνης της ηρωικής πάλης. Τιμάμε καθέναν και καθεμιά που, με οποιονδήποτε τρόπο, πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Το παράδειγμά τους, στους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συγκρούσεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Έδειξαν ότι, όταν οι λαοί -σωστά προσανατολισμένοι- το αποφασίσουν, έχουν τη δύναμη να τα βάλουν με πολύ πιο δυνατούς και να τους τσακίσουν.

Την Κυριακή 29 του Μάη 2022, ώρα 10.30, πραγματοποιούμε εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα. Καλούμε τα μέλη μας, τους απογόνους των αγωνιστών, τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον λαϊκό κόσμο της Δυτικής Φθιώτιδας να τιμήσουν με την παρουσία τους το ξεκίνημα του αντιστασιακού αγώνα.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  ΛΑΜΙΑΣ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube