Το κλείσιμο της φοιτητικής λέσχης Λαμίας εν μέσω εξεταστικής περιόδου καταγγέλλουν οι φοιτητές


Το κλείσιμο της φοιτητικής λέσχης Λαμίας εν μέσω εξεταστικής περιόδου καταγγέλλουν οι φοιτητέςΤην απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να κλείσει την φοιτητική λέσχη όπου σιτίζονται οι φοιτητές των σχολών της Λαμίας καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος Σ.Θ.Ε. του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία.

 

Η ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ
Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

 

Τονίζουμε και επισημαίνουμε το εξής: Η απαράδεκτη αυτή απόφαση δεν είναι απαράδεκτη μόνο γιατί εφαρμόζεται σε εξεταστική περίοδο με τους φοιτητές να δίνουν κανονικά τα μαθήματά τους και να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο. Είναι απαράδεκτη και γιατί αντιμετωπίζει τους φοιτητές σαν τουρίστες στην ίδια τους στη σχολή(!). Δεν φτάνει που η Φοιτητική Μέριμνα είναι ανύπαρκτη και η δωρεάν σίτιση είναι ανέκδοτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της Λαμίας, τώρα μας λένε πρακτικά οτι η λέσχη θα ανοιγοκλείνει και θα λειτουργεί λες και ειναι arbnb(!!!).

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, όπως και οι φοιτητές των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης, δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα – σε καμία Διοίκηση του Παν. Θεσσαλίας, σε κανέναν εργολάβο της λέσχης, σε καμία κυβέρνηση – να τολμήσει να στερήσει απο τους συμφοιτητές μας μέχρι και το φαγητό.

Κάνουμε γνωστό επίσης οτι: Σήμερα Πέμπτη 30/6, ύστερα απο αποφάση και κινητοποίηση ξανά των Φοιτητικών Συλλόγων της Λαμίας, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων και φοιτητές των Τμημάτων συναντήθηκαν με την Κοσμητεία της ΣΘΕ και ήρθαν σε επικοινωνία με την Γραμματεία της Πρυτανείας του Παν. Θεσσαλίας.

  • Η Κοσμητεία δεσμεύτηκε οτι στηρίζει τα δίκαιο αίτημα των φοιτητών να μην κλείσει η λέσχη, λέγοντας πως έχει ήδη προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες.
  • Η επίσημη απάντηση της Γραμμ. της Πρυτανείας του Παν. Θεσσαλίας υποστήριξε οτι δεν ήξερε και δεν ενημερώθηκε για το οτι η εξεταστική σχεδόν όλων των Τμημάτων της Λαμίας πήρε παράταση μέχρι τα μέσα Ιούλη και οτι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, διότι τα χρήματα για τη λέσχη έχουν προϋπολογιστεί απο το Πανεπιστήμιο ώστε να κλείσει 30/6 (!!!).

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και το λέμε ξεκάθαρα: Οι ζωές των φοιτητών δεν είναι ούτε παιχνίδι, ούτε νούμερα στατιστικής για τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς του Παν. Θεσσαλίας. Το να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς είναι ανάγκη και όχι κοστοβόρα πολυτέλεια.

ilamia.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube