Μεσαιωνικές σκηνές στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ


Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
«Μεσαιωνικές», όσο και άκρως γραφικές, σκηνές εξελίχθηκαν από το πρωϊ έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, με εναπομείναντες νοσταλγούς της μοναρχίας που συνέρρευσαν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

Εικόνες βγαλμένες από αραχνιασμένα σεντούκια του 1960 που, αν δεν προκαλούν οργή, σίγουρα προκαλούν γέλιο. Οργή που σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν, έστω και λίγοι, οπαδοί αυτού του βάρβαρου, αναχρονιστικού, ποτισμένου με το αίμα των λαών θεσμού της μοναρχίας. Και γέλιο για τις τραγελαφικές εικόνες φιλοβασιλικών οπαδών με… κορώνες, σημαίες του «βασιλείου της Ελλάδας» και φωτογραφίες του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας, από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πέρασαν περίπου 5.000 άτομα.
Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Στη Μητρόπολη «παρέλασαν» πληθώρα εκπροσώπων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και του πρώην μονάρχη Χουάν Κάρλος.
Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Φωτό: EUROKINISSI

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ παραβρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

atexnos.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube