ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Στυλίδας σχετικά με τις προσλήψεις ένστολων στη δημοτική αστυνομία


Την Τρίτη 17 του Γενάρη 2023 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Στυλίδας . Ανάμεσα στα θέματα, που συζητήθηκαν και μάλιστα με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ είναι: 

Η έγκριση 4 προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού, Δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο, η απόφαση αυτή στηρίζεται στον νόμο 5003 του 22 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση πριν από ένα μήνα περίπου, παρόλο που η επιστημονική επιτροπή της βουλής αλλά και η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε. (2/12/2022) έκρινε τον νόμο ως αντισυνταγματικό στο άρθρο 90.

Με τον νόμο αυτό αναδεικνύετε ο σκοπό τους ότι δηλαδή θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε ένα ακόμα αστυνομικού τύπου φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα απαλλάσσει το κράτος από τις τις υποχρεώσεις του προς τις τοπικές κοινωνίες..

Επισημαίνουμε ακόμα ότι στο άρθρο 90 του συγκεκριμένου νόμου , διατηρείται η τεχνητή πλειοψηφία στην παράταξη της Δημάρχου, στην οικονομική επιτροπή και σε άλλες επιτροπές στις οποίες μεταφέρθηκαν μια σειρά σημαντικές αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Καταργεί με άλλα λόγια το ανώτερο όργανο του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που είναι το ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και παίρνει τις αποφάσεις για πολύ σοβαρά ζητήματα μέσα από τις επιτροπές αυτές.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είναι οι λόγοι που το θέμα της Δημοτικής αστυνομίας από τότε που ψηφίστηκε για πρώτη φορά επί δημαρχίας Απ. Γκλέτσου έρχεται τώρα τόσα χρόνια μετά και μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος στην οικονομική επιτροπή;

Η Θέση της λαϊκής συσπείρωσης είναι ότι:

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο που αφορά την λειτουργία της Δημοτικής αστυνομίας , αυτή αναβαθμίζεται και από σώμα επιβολής προστίμων αποκτά κατασταλτικό και νομικό εξοπλισμό που θα επιβάλλει ακόμα και με συλλήψεις το δόγμα <<νόμος και τάξη>>στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 5003/2022 που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 αναφέρεται «Ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας, στο παραπάνω άρθρο προβλέπεται ότι κάθε δημοτικός αστυνομικός, θα φέρει με δαπάνες του οικείου δήμου, ειδικό εξοπλισμό και μέσα δέσμευσης, όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και αστυνομική ράβδο η οποία δύναται να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση άμυνας. Θα επιβάλλει ακόμα και με συλλήψεις το δόγμα «νόμος και τάξη» στις τοπικές κοινωνίες.

Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου είναι υποστελεχωμένο, που στις όποιες κοινωνικές δομές που υπάρχουν η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, την ώρα που πρέπει να αυξήσουν τις δαπάνες για εξοπλισμό υπηρεσιών με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, την ώρα που πρέπει να δημιουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ παιδικούς σταθμούς με το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ Παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορούν να πηγαίνουν όλα τα παιδιά του δήμου ,η κυβέρνηση μαζί με τους Δημάρχους ετοιμάζουν αυτό το κατασταλτικό μηχανισμό που με γκλοπ και χειροπέδες θα έχει σκοπό, στόχο αλλά και εντολές να καταστέλλει εργαζόμενους ,μικροεπαγγελματίες και τον φτωχό λαό της περιοχής, που δικαίως αγανακτούν και αντιστέκονται αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βάρη που φορτώνονται στην πλάτη τους από την αντιλαϊκή και βάρβαρη πολίτικη.

Η Δημοτική αστυνομία αποβάλλει εντελώς τα χαρακτηριστικά των Δημοτικών υπαλλήλων και γίνεται ένας ακόμα οργανισμός προώθησης και επιβολής του «νόμος και τάξη», για να προωθεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται όργανο προώθησης της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων και της στρατηγικής της ΕΕ, για ενσωμάτωση και καταστολή του λαού.

Η κυβέρνηση και συνολικά τα αστικά κόμματα φοβούνται την οργή του λαϊκού κινήματος και τους συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας και γι’ αυτό παίρνουν μέτρα για την καταστολή και τον αυταρχισμό. Μην ξεχνάμε ότι η Δημοτική αστυνομία με τις αναβαθμισμένες κατασταλτικές αρμοδιότητες, έρχεται να προστεθεί στην πανεπιστημιακή και δικαστική αστυνομία.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση, ότι η σημερινή βάρβαρη πολιτική για να υλοποιηθεί χρειάζεται αυταρχισμό και καταστολή και αυτό επιδιώκουν με την δημιουργία αυτού του κατασταλτικού μηχανισμού. Δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος. Θυμίζουμε το συγκεκριμένο νόμο καταψήφισε το ΚΚΕ.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταψηφίζουμε την ίδρυση Δημοτικής αστυνομίας στον Δήμο.

Η ίδρυση της Δημοτικής αστυνομίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, εφόσον αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το «νέο» κατασταλτικό σώμα.

Καλούμε τους εργαζομένους, το λαό της Στυλίδας να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ενός ακόμη κατασταλτικού μηχανισμού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

Σας προσκαλώ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση  που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος…

3 ώρες ago

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 21 Μάη για τους 45 εργαζόμενους μέσω εργολαβίας στη ΛΑΡΚΟ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 21 Μάη τα Σωματεία Εργαζομένων της…

1 ημέρα ago

Που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο διακοπές ρεύματος

Προγραμματισμένες  διακοπές ρέματος , λόγω εκτέλεσης εργασιών  σε δίκτυα γραμμών μέση και  χαμηλής τάσης  θα…

3 ημέρες ago

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Προκειμένου για τη συνέχιση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ, ΑΧΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ,…

1 εβδομάδα ago

Τραγούδια …και παρατράγουδα

Τραγούδια… «Η μουσική ενώνει» είναι το σύνθημα της Γιουροβίζιον, αλλά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό,…

1 εβδομάδα ago