Web Analytics Made Easy - Statcounter

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ

Όταν μια “συνηθισμένη χειμωνιάτικη μέρα”, στην εποχή της υπερβολής λέγεται “έκτακτο καιρικό φαινόμενο” και το 112 προειδοποιητικά ηχεί συνεχόμενα, ο ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ έκοψε τη βασιλόπιτά του, που αλλού, στη φύση, στο δάσος!
Περπατήσαμε σε μια πανέμορφη διαδρομή, μια ανάσα από τη Λαμία, κατά μήκος του Ξηριά, που είναι το ποτάμι της πόλης μας, καταλήγοντας στο παλιό υδραγωγείο, που στέκει εκεί από το 1894, επί Δημαρχίας Νίκου Κρίτσα, με μελέτη του μηχανικού Ν. Παπαδημητρίου.

Ένα υδραγωγείο το οποίο τροφοδότησε σταδιακά όλους τους κατοίκους της πόλης και μετά την αντικατάστασή του με σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα μπορούσε, μιας και αποτελεί αξιόλογο αντιπροσωπευτικό δείγμα ειδικής κατασκευής του τέλους του 19ου αιώνα στην περιοχή μας, να αξιοποιηθεί και να αναδειχτεί, σε συνδυασμό με μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλατόδρομους, με τη διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντα χώρου και ενός βοτανικού κήπου μέχρι και τον κόμβο της Νέας Μαγνησία, ενώνοντας το ποτάμι με την πόλη, κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε 30 χρόνια τώρα!

Ευτυχώς τα δυο τελευταία χρόνια ξεκίνησαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στο χώρο από το Δήμο. Ας ελπίσουμε να είναι η αρχή ενός σχεδίου ανάπλασης και εκμεταλλευόμενοι το χρηματοδοτικό πλαίσιο για το “Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών” να εντάξουμε και όλα τα άλλα μονοπάτια, πεζοδιαδρομές που αναδεικνύουμε κάθε φορά με τις πεζοπορίες μας. Άγνωστη ομορφιά αυτού του τόπου και δυστυχώς αναξιοποίητη.

Ενημερώσαμε τα μέλη μας για την εκδήλωση που ετοιμάζουμε για τα 30 χρόνια του ΟΜΦΙΔΑΣ, όπου θα παρουσιαστεί η καταγραφή – εκτύπωση μιας ιστορίας 30 χρόνων περιβαλλοντικών και όχι μόνο θεμάτων, που μας απασχόλησαν και θα πρέπει να μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Επίσης ενημερώσαμε τους συμμετέχοντες για την πρώτη ημερήσια εκδρομή στις 19 Μαρτίου 2023 στις Σταγιάτες Πηλίου, και για τους αγώνες μας με την κίνηση πολίτων για την Οίτη για την σωτηρία της, την ήπια και αειφόρο ανάπτυξή της.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ

Στην παρέα μας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ανάπτυξης κος Αποστολόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής κος Στασινός.
Η τυχερή της ημέρας ήταν η φίλη μας Αλεξάνδρα Κάκου, που βρήκε το φλουρί και παρέλαβε ως δώρο ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή της Πόπης Στρωματιά που έχει εκδώσει ο ΟΜΦΙΔΑΣ.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

35100 Λαμία

Τηλ – fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας – Πρόεδρος ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

e mail omfidas@gmail.com

Ιστότοπος

https://www.facebook.com/omfidas

http://omfidas.blogspot.gr/

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin