Web Analytics Made Easy - Statcounter

Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις από το 2000, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί μεταφορών, οι πρόεδροι του ΟΣΕ και όχι μόνο ο άνθρωπος που έκανε το λάθος – Ο ελληνικός λαός πρέπει να τους τιμωρήσει, και κυρίως να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματική αιτία αυτών των εγκληματικών γεγονότων…
Γράφει ο Θάνος Βασιλόπουλος, Παιδίατρος ΕντατικολόγοςΤα κόστη τους οι νεκροί μας

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Δολοφονεί με κάθε τρόπο: πόλεμοι, χιλιάδες προσφύγων, ναυαγισμένων νεκρών, εκατομμύρια νεκρών παγκοσμίως από την πανδημία λόγω των ιδιωτικοποιημένων συστημάτων υγείας, πάνω από 35000 οι νεκροί στην Ελλάδα, νεκροί από πυρκαγιές (Μάτι), από πλημμύρες (Μάνδρα), οι δεκάδες νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δολοφονεί γιατί ο πυρήνας της ιδεολογίας του είναι η εκμετάλλευση και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Ό,τι είναι αναγκαίο για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων είναι κόστος για τους κυβερνώντες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, και ως εκ τούτου απορριπτέο (όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει, έτσι δεν μας έχει προειδοποιήσει ο υπουργός της κυβέρνησης;).

Εδώ δεν διστάζουν και προωθούν τη μετατροπή σε εμπόρευμα του καρκίνου των παιδιών, με την ιδιωτικοποίηση της παιδιατρικής ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία, θα κολλήσουν στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, των μεταφορών, της επικείμενης του νερού; Όλα αυτά βέβαια είναι κατευθύνσεις και υλοποίηση αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχουν ευθύνη για την υλοποίηση τους όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ.

Όλοι αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σήμερα για τη σιδηροδρομική τραγωδία, δήθεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη παραιτούμενοι, ή αναγγέλλουν την εις βάθος διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, γνώριζαν πολύ καλά ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα που υπάρχουν από το 2000 δεν λειτουργούσαν λόγω κόστους, και ότι τα τρένα κινούνταν στα τυφλά.

Γνώριζαν τις επανειλημμένες καταγγελίες, εξώδικα των εργαζομένων, για τις ανεπάρκειες, ελλείψεις (η τελευταία μάλιστα έγινε στις 7 Φεβρουαρίου και έκανε λόγο για το επερχόμενο μεγάλο δυστύχημα), δεν έκαναν όμως τίποτα για να το αποτρέψουν.

Αντίθετα, έκαναν τα πάντα για το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και επιδότηση των ιδιωτών αγοραστών της εταιρείας. Επομένως έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις από το 2000, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί μεταφορών, οι πρόεδροι του ΟΣΕ και όχι μόνο ο άνθρωπος που έκανε το λάθος.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να τους τιμωρήσει, και κυρίως να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματική αιτία αυτών των εγκληματικών γεγονότων που συμβαίνουν τα τελευταία πολλά χρόνια (συντριβή εργασιακών, μισθολογικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ανεργίας, ακρίβειας, νεκρών από πλημμύρες, πυρκαγιές, δυστυχήματα).

Ευτυχώς στην πατρίδα μας υπάρχει ένα κόμμα, το ΚΚΕ το οποίο μιλάει με τη φωνή της αλήθειας, αναδεικνύει με επιστημονικό τρόπο τις αιτίες των προβλημάτων, και προτείνει λύσεις υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

Όποιοι ηθελημένα ή αθέλητα, συνειδητά ή ασυνείδητα, αρνούνται να αντιληφθούν την ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει, και με την πολιτική τους συμπεριφορά στηρίζουν πολιτικά αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, στην πράξη είναι συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί αυτής της ζοφερής, άθλιας κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά.

Για πόσο ακόμα ενώ αυτοί μας εξαπατούν και μας κοροϊδεύουν ανοιχτά, ξεδιάντροπα, εμείς ελαφρά τη καρδία θα τους ανεχόμαστε και θα τους στηρίζουμε;

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολόγος

Φωτογραφία: Stringer / SOOC

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin