Web Analytics Made Easy - Statcounter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με ευθύνη της Κυβέρνησης οι μηχανές της ΛΑΡΚΟ σκουριάζουν και γκρεμίζουν, ο τόπος μας μαραζώνει. Για τέταρτο έτος «ανέβουμε το Γολγοθά, μας χτυπούν και αντέχουμε».

Σε αυτή την φάση κλείνουμε 8 μήνες από τότε που με κυβερνητική εντολή σταμάτησε η ΛΑΡΚΟ να παράγει. 8 μήνες αξιοποιούν την εγκατάλειψη, την κόπωση, τη φτωχοποίηση για να μας βγάλουν έξω απ την εργασίας μας, φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να μας λένε «καθίστε στα σπίτια σας και θα σας πληρώνουμε».

Σήμερα, το 85% των εργαζομένων έχει βασικούς μισθούς που σε ετήσια βάση είναι χαμηλότερα από αυτό που προσφέρει ο πενιχρός κατώτερος μισθός. Τα funds χτυπούν την πόρτα καθημερινά σε δεκάδες εργαζόμενους και δεν τους κάνουν διακανονισμούς, είναι δεκάδες οι εργαζόμενοι που έχουν ζητήματα με την παροχή ρεύματος. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν υπερδιπλασιάσει τα έξοδα της κάθε οικογένειας. Καφενεία και μαγαζιά στην περιοχή μας έχουν κλείσει, ενώ όσα έχουν μείνει ανοιχτά φυτοζωούν με το βερεσέ.

Με συγκεκριμένα στοιχεία και αιτιολογικό για την οικονομική κατάσταση που μας έχει φέρει η Κυβέρνηση έχουμε αιτηθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα από την Κυβέρνηση. Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σωματείο «κουνώντας μας το δάχτυλο» ήταν «κάθεστε και πληρώνεστε, θέλετε και επίδομα», «οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είστε υψηλόμισθοι άρα δε χρειάζεστε επίδομα» και άλλες σχετικές συκοφαντίες, που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς εναντίον μα.

Αυτοί ποντάρουν στην εξαθλίωση και στην παραίτησή μας, αλλά εμείς δεν είμαστε μόνοι, έχουμε μαζί μας εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας μας και συνεχίζουμε τον αγώνα «μέχρι να σημάνουν οι καμπάνες της ανάστασης».

Δεν θα βγούμε έξω από την εργασία μας. Θα την ξανά χτίσουμε τη ΛΑΡΚΟ, θα ξανά δώσουμε ζωή στον τόπο μας, θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Και όσο αναφορά αυτούς που ενώ είναι οι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση «μας κουνούν και το δάχτυλο», τους λέμε Κυριακή κοντή γιορτή.

Τους λέμε σταματήστε αυτό το πολιτικό έγκλημα, «αλλάξτε πολιτική και βάλτε φωτιά στα Καμίνια, το χώμα να γίνει ατσάλι».

Εμείς εδώ γεννηθήκαμε και εδώ θα γεράσουμε. Αγαπάμε την δουλειά μας. Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να διεκδικούμε τα χρήματα που μας έκλεψαν, τους μισθούς, τα δώρα εορτών, το επίδομα αδείας. Δεν θα επιτρέψουμε οι επενδυτές τους να μας βγάλουν από τους οικισμούς, να πάρουν «οι Πάτσηδες» τα σπίτια στα χωριά μας , να ζούμε στην ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, στην απαξίωση της υγείας, της παιδείας, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Αναμένοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημά μας, αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα έρθουν σε συντονισμό για τα επόμενα βήματα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας, οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν έχουμε απέναντι μας.

Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους και σε όλες, καλή ανάρρωση και γρήγορα περαστικά σε όσους από τους συναδέλφους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους, δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες των συναδέλφων που μετριούνται και λείπουν από δίπλα τους αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους όσους έχουν στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας που διανύει το τέταρτο έτος.

Συνεχίζουμε. Χρόνια Πολλά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin