Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε το νέο έγκλημα του Ισραήλ που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ, που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και σκότωσε τουλάχιστον 18 αμάχους, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο».

«Λίγες μέρες πριν το χτύπημα, ο κ. Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση “έχει έρθει σε επαφή” με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η συγκεκριμένη Μονή. Αποδεικνύεται και από αυτό η μηδαμινή αξία που έχουν τα υποκριτικά ευχολόγια της κυβέρνησης περί “προστασίας των αμάχων” και “σεβασμού του διεθνούς δικαίου”, την ώρα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρεται σε “χτύπημα”, χωρίς καν να αναφέρει ποιοι το έκαναν και χωρίς ‑πολύ περισσότερο- να τους καταδικάζει. Ίσως σε επόμενη ανακοίνωση μας ενημερώσουν ότι, τελικά, πάλι βομβάρδισαν οι Παλαιστίνιοι τους εαυτούς τους…».

«Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον Άγ. Πορφύριο — Το Ισραήλ δεν σέβεται»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, αναφορικά με το νέο έγκλημα του Ισραήλ, με τον βομβαρδισμό αμάχων που είχαν καταφύγει στη μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα NEWS 24/7, ο Θεοδόσιος τόνισε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 20, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια που άφησαν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού.

«Χτυπήθηκε το κτίριο της εκκλησιαστικής επιτροπής το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πορφυρίου. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο άνθρωποι από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Γάζας, δεν είχαν που αλλού να πάνε. Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει δυστυχώς 20 θανάτους ανθρώπων που τους ξέρουμε, ήταν μέχρι χθες μαζί μας», δήλωσε ο Θεοδόσιος.

«Η αναζήτηση για τυχόν ζωντανούς ή για σωρούς συνεχίζεται. Όμως τα μέσα σε εμπόλεμη κατάσταση καταλαβαίνετε ότι δεν είναι πολλά, η διαδικασία εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Ακόμα όμως και αυτήν την ώρα που μιλάμε, βγάζουν ανθρώπους, οπότε ο κατάλογος των νεκρών θα μεγαλώσει».

«Καμία προειδοποίηση» από το Ισραήλ

Σε ερώτηση αν υπήρχε προειδοποίηση για το χτύπημα, ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας είπε: «Δεν υπήρχε καμία. Αλλά, όπως θα ξέρετε χτυπήθηκε ένα νοσοκομείο προχθές που βρίσκεται πολύ κοντά στον ναό. Εκεί σκοτώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Μέσα στο νοσοκομείο υπήρχε και αγγλικανική εκκλησία. Από τότε ο φόβος μας μεγάλωσε διότι καταλάβαμε ότι το Ισραήλ δεν σέβεται».Στη συνέχεια ο Θεοδόσιος έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ κατέκρινε και την προπαγάνδα δυτικών ΜΜΕ.

«Κάνω έκκληση, λοιπόν, για άμεση κατάπαυση του πυρός. Σκοτώνονται καθημερινά άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις διενέξεις. Και από τις δύο πλευρές. Εδώ σκοτώθηκαν άνθρωποι κατατρεγμένοι που ήρθαν κοντά μας γιατί δεν είχαν που αλλού να πάνε.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα ολοκαύτωμα που συνοδεύεται από μία γενναία δόση προπαγάνδας, κυρίως από τα δυτικά ΜΜΕ που βλέπουν παντού τη Χαμάς. Ο κόσμος δεν ξέρει όλη την αλήθεια», τόνισε ο Θεοδόσιος.

(Πηγή: News 24/7)



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

2 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

2 εβδομάδες ago

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν…

2 εβδομάδες ago

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/04/2024 σχετικά με την υπ’ αριθμ. 4027/16-04 2024 πρόσκληση του Δημάρχου Στυλίδας…

2 εβδομάδες ago

EURONICS STYLIDA – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16

EURONICS STYLIDA - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΔΩ

2 εβδομάδες ago