ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξαν παραρτήματα… για αποτελεσματικότερη διασπορά των fake news

Για να δικαιολογήσει τη σφαγή στη Γάζα, το Ισραήλ βομβαρδίζει όλο τον κόσμο με κατασκευασμένες ειδήσεις, τις οποίες πρόθυμα και αμάσητα αναπαράγουν οι συμμαχικές κυβερνήσεις και τα ευρωατλαντικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και στη χώρα μας.

Δημοσιογράφοι που μεταδίδουν καθημερινά τον θάνατο από τα χαλάσματα της Γάζας, γίνονται οι ίδιοι θύματα της ισραηλινής αγριότητας και θέμα για τους συναδέλφους τους, που μεταδίδουν τον δικό τους θάνατο σε ζωντανή μετάδοση.

Σε πλήρη αντίθεση, δηλαδή, με τους ενσωματωμένους ανταποκριτές των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, ανάμεσά τους και των ελληνικών, όπως η κρατική ΕΡΤ, που μεταδίδουν ειδήσεις από το «πεδίο» με μοναδική πηγή το ισραηλινό …«υπουργείο» Προπαγάνδας.

Όπως γράφτηκε, μάλιστα, το συγκεκριμένο «υπουργείο» άνοιξε και παράρτημα μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα για να «επιμορφώνει» τα ελληνικά ΜΜΕ στην αποτελεσματικότερη διασπορά των fake news.

Τέτοιο είναι το ζόρι τους, επειδή δεν πιάνει η άθλια προπαγάνδα τους! Αυτή που βαφτίζει τρομοκράτη τον Παλαιστινιακό λαό και τρομοκρατία την αντίσταση στην κατοχή και τον αγώνα για πατρίδα, για να δικαιολογήσει τη σφαγή και τα εγκλήματα στη Γάζα.

Πρόσφατα, μάλιστα, η πρεσβεία του Ισραήλ οργάνωσε «σεμινάριο» με υψηλούς προσκεκλησμένους τους διευθυντές ειδήσεων της κρατικής ΕΡΤ, ιδιωτικών καναλιών και μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου.

Η επιλεκτική αυτή και κεκλεισμένων των θυρών «ενημέρωση» περιελάμβανε συγκεκριμένες «υποδείξεις» για το πώς οι ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ του πολέμου θα ευθυγραμμιστούν ακόμα περισσότερο με τις κατασκευασμένες ειδήσεις του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών συμμάχων του.

Και αντίστροφα, πώς οι μαζικές αντιδράσεις του ελληνικού και των άλλων λαών θα πηγαίνουν «στον κουβά» της ενημέρωσης. Δηλαδή, είτε θα αποσιωπούνται είτε θα διαστρεβλώνονται είτε θα προβάλλονται αναντίστοιχα με το μέγεθος και τη σημασία τους.

Αλήθεια, αν ήθελαν να ενημερώσουν τα ΜΜΕ για τις θέσεις του Ισραήλ σχετικά με το Παλαιστινιακό και τον πόλεμο, γιατί δεν έδωσαν μια συνέντευξη Τύπου με παρουσία δημοσιογράφων από όλα τα Μέσα;

Γιατί κάλεσαν επιλεκτικά τα στελέχη των σταθμών που είναι υπεύθυνα για το τι λέγεται και τι «παίζεται» στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων;

Που διαμορφώνουν τη λίστα με το ποιος θα προσκληθεί στα ειδησεογραφικά πάνελ, αλλά και τη «γραμμή» για το τι θα συζητηθεί μαζί τους; Που καθορίζουν μαζί με τη διοίκηση των Μέσων, δηλαδή τους ιδιοκτήτες τους, τι θα προβληθεί και τι θα θαφτεί;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η πρεσβεία χτυπάει ανοιχτές πόρτες! Από την πρώτη μέρα του πολέμου, με «ναυαρχίδα» την κρατική ΕΡΤ, ο λαός βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» και «ανταποκρίσεις» που παρουσιάζονται άκριτα, με μοναδική πηγή τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Κι όταν αυτές οι καταφανέστατα κατασκευασμένες ειδήσεις διαψεύδονται, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν «περνάει» στην ενημέρωση. Αντίθετα, το ψέμα αντικαθίσταται με ένα άλλο, ακόμα πιο κραυγαλέο ψέμα. Τα παραδείγματα που έχει παρουσιάσει όλες αυτές τις μέρες ο «Ριζοσπάστης» είναι εξοργιστικά και αποκαλυπτικά.

Όσο μεγαλύτερο γίνεται το έγκλημα, τόσο πιο χυδαία θα γίνονται τα ψέματα με τα οποία προσπαθούν να το δικαιολογήσουν. Ειδικά όσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης, με εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά γίνεται το «κοκοράκι» του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στην περιοχή.

Η πολιτική της αυτή, που είναι πολιτική και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για τους Παλαιστίνιους και τις τεράστιες διαδηλώσεις που απαιτούν «καμιά εμπλοκή — καμιά συμμετοχή — καμιά διευκόλυνση» της Ελλάδας στον πόλεμο.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η φωνή του ελληνικού λαού και των λαών όλου του κόσμου, ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, για να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, είναι η μεγαλύτερη ασπίδα για τους Παλαιστίνιους, το πιο δυνατό τους όπλο απέναντι στον στρατό κατοχής του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η αλληλεγγύη αυτή περνάει μέσα και από την αποκάλυψη, την αναμέτρηση με τη χυδαία προπαγάνδα τους! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν τα fake news των άθλιων μηχανισμών τους! Καθήκον όλων μας είναι να βρεθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

(Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τρίτης 7 Νοέμβρη 2023).

atexnos.gr



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

2 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

2 εβδομάδες ago

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν…

2 εβδομάδες ago

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/04/2024 σχετικά με την υπ’ αριθμ. 4027/16-04 2024 πρόσκληση του Δημάρχου Στυλίδας…

2 εβδομάδες ago

EURONICS STYLIDA – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16

EURONICS STYLIDA - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΔΩ

2 εβδομάδες ago