ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΙΛΑ Η ΡΩΣΙΑ – Επεισόδια στη Σερβία για τα αποτελέσματα των εκλογών

Κινητοποιήσεις έγιναν στη Σερβία για τα αποτελέσματα των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών που έγιναν στις 17 Δεκεμβρίου με πρώτη δύναμη το κόμμα του προέδρου της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι έγιναν παρατυπίες που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Σήμερα το μεσημέρι φοιτητές διαδήλωσαν στο Βελιγράδι στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και απέκλεισαν για τέσσερις ώρες κεντρική λεωφόρο της πόλης. Οι διοργανωτές ονομάζονται «Students Against Violence» και ζητούν από τις αρχές να δημοσιοποιήσουν τους εκλογικούς καταλόγους στις προηγούμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές .Γύρω στις 12 το μεσημέρι, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με σφυρίχτρες και με συνθήματα για «εκλογική κλοπή».

Την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο του Βελιγραδίου τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αστυνομικοί ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές εντός του κτηρίου. Αναφέρθηκε ότι έγιναν 38 συλλήψεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων διαδηλωτών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Εγινε προσπάθεια να μπουν στο δημαρχείο του Βελιγραδίου και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμα του δήλωσε ότι το κράτος δεν θα υποκύψει στη βία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ηττήθηκαν στις εκλογές. Ευχαρίστησε ξένες υπηρεσίες που παρείχαν πληροφορίες στις σερβικές αρχές για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω εκείνες τις ξένες υπηρεσίες που κατέστησαν σαφές ότι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει, μας ενημέρωσαν και παρείχαν τις πληροφορίες στις δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών έτσι που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και άμεσα αποτρέποντας τα σχέδια των τραμπούκων».

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων «βλέπει» η Ρωσία

 


Πηγή: Associated Press

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς ανέφερε σήμερα ότι «η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τις σερβικές αρχές πριν από τις εκλογές για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα παρομοίασε τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με τα γεγονότα στην πλατεία «Μεϊντάν» στο Κίεβο το 2014 και επανέλαβε την προειδοποίηση «για ουκρανικό σενάριο βίαιης ανατροπής της νόμιμης εξουσίας στην Σερβία».

Τρίτες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και από το εξωτερικό, προσπαθούν να προκαλέσουν αναταραχή στη Σερβία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ο εκπρόσωπος τύπου Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και ανέφερε ότι οι παρατηρητές δεν κατέγραψαν παραβιάσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά τους.

Ανέφερε ότι «υπάρχουν διαδικασίες και προσπάθειες τρίτων δυνάμεων, μεταξύ άλλων από το εξωτερικό, να προκαλέσουν παρόμοιες αναταραχές στο Βελιγράδι».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ, RIA NOVOSTI)



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

2 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

2 εβδομάδες ago

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν…

2 εβδομάδες ago

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/04/2024 σχετικά με την υπ’ αριθμ. 4027/16-04 2024 πρόσκληση του Δημάρχου Στυλίδας…

2 εβδομάδες ago

EURONICS STYLIDA – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16

EURONICS STYLIDA - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΔΩ

2 εβδομάδες ago