Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ακούει κανείς;
Κάποιος ΆΝΘΡΩΠΟΣ;

Και ενώ η σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης συνεχίζεται, εμείς οι πολιτισμένοι της Δύσης γιορτάζουμε τις ” άγιες μέρες” και ανταλλάσσουμε ” ευχές “.

Αν νοιώθουμε ότι είμαστε άνθρωποι, τότε μόνο μια ευχή πρέπει να ακουστεί για το νέο έτος. Μία ευχή ΑΠΑΊΤΗΣΗ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗ πρέπει να ακουστεί με στεντόρεια φωνή. Να γίνει ΠΑΝΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΚΡΑΥΓΉ ΕΛΕΎΘΕΡΙΑΣ. Να σταματήσει άμεσα η Δολοφονία και το μακέλεμα των χιλιάδων ΠΑΙΔΙΏΝ της Παλαιστίνης. Να σταματήσει η επιχείρηση εξολόθρευσης και γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, που γίνεται με τη στήριξη και συνενοχή της αυτοαποκαλούμενης πολιτισμένης Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ), με πρόσχημα το φασιστικής απόχρωσης ιδεολόγημα, αυτό δηλαδή που ονόμασαν * αυτοάμυνα του κράτους(Ισραήλ) κατακτητή *.

Όλες οι άλλες ευχές που εκστομίζουμε αυτές τις ημέρες με μεγάλη ευκολία, ενώ εδώ και τρεις μήνες συνεχίζεται αυτό το δολοφονικό όργιο υπό την ΑΝΟΧΗ μας, εν πολλοίς χαρακτηρίζονται από υποκρισία, αναλγησία, ανοχή στη βαρβαρότητα, και δυστυχώς ανοχή, αδιαφορία, και εθισμό στο θάνατο και μάλιστα στη στυγνή δολοφονία χιλιάδων παιδιών.
Αυτή όμως είναι η φύση του καπιταλισμού.

Έχει καταφέρει να δηλητηριάσει, να αλλοτριώσει τις συνειδήσεις μας, και να έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.

#Δειτε τα παιδιά της Γάζας που κλαίνε
Τα παιδιά στη Γάζα πεθαίνουν λόγω του πολέμου
Και ο κόσμος κάθεται και κοιτάζει βουβά
Ο κόσμος βλέπει αλλά δεν θέλει να ακούσει
Ακούει αλλά δεν μιλάει
Η δικαιοσύνη σε αυτό το κόσμο είναι άκαρδη και παραμένει σιωπηλή
Πότε θα μπορέσω να ονειρευτώ ένα κόσμο χωρίς φόβο;
Ένα κόσμο χωρίς κρότους πυροβολισμών
και που δεν θα ανησυχούμε για βομβαρδισμούς;
Είμαι μόνο ένα παιδί
που γεννήθηκα για να ζω και όχι να πεθάνω #.

Τα παραπάνω είναι κάποιοι στίχοι από τα κάλαντα που παιδιά της Παλαιστίνης είχαν το κουράγιο και τη δύναμη μέσα στη σφαγή τους, να τα τραγουδήσουν στη ” πολιτισμένη Δύση ” ελπίζοντας ότι θα συγκινήσουν τους σφαγιαστές τους, και τους απανταχού σιωπηλούς και βολεμένους. Αυτοί όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι το μακελειό, όπως και τις ανέξοδες ευχές για υγεία, αγάπη, ειρήνη. κλπ
Αναδύονται δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι
Οι επικυρίαρχοι που δολοφονούν χιλιάδες παιδάκια, καταστρέφουν χώρες με τους υπηκόους τους να ανέχονται και να παρακολουθούν σιωπηλοί.

Από την άλλη πλευρά οι κατατρεγμένοι, οι καθημερινά δολοφονούμενοι , εξοστρακισμένοι από την πατρίδα τους, να τραγουδούν , για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την πατρίδα τους την ελευθερία τους.
Αχτίδα φωτός και ελπίδας απέναντι σ’ αυτή τη μαυρίλα του καπιταλιστικού συστήματος, είναι το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης και στήριξης του παλαιστινιακού λαού, το οποίο συνεχίζει να εκδηλώνεται με διάφορες μορφές.

Λεύτερη Παλαιστίνη σημαίνει πανανθρώπινη Λευτεριά

ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ;

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολογος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin