Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ

Όταν μια “συνηθισμένη κρύα χειμωνιάτικη μέρα”, χωρίς βροχή και χιόνι, που στην εποχή της υπερβολής λέγεται “έκτακτο καιρικό φαινόμενο” ο ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ τόλμησε και έκοψε τη βασιλόπιτά του, που αλλού, στη φύση, στο δάσος, στο παλιό Υδραγωγείο της Λαμίας, στη περιοχή της Ταράτσας στη Βόρεια Λαμία!

Τολμηροί περιπατητές ανταμώσαμε και περπατήσαμε μαζικά σε μια πανέμορφη διαδρομή, μια ανάσα από τη Λαμία κατά μήκος του Ξηριά, που είναι το ποτάμι της πόλης μας, καταλήγοντας στην παλιά πετρόκτιστη δεξαμενή που στέκει εκεί από το 1894, επί Δημαρχίας Νίκου Κρίτσα, με μελέτη του μηχανικού Ν. Παπαδημητρίου.

Μια από τις περιοχές που παλεύουμε 30 χρόνια τώρα για την ανάδειξη της.
Ένα ιστορικό υδραγωγείο το οποίο τροφοδότησε σταδιακά όλους τους κατοίκους της πόλης και μετά την αντικατάστασή του με σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα μπορούσε, μιας και αποτελεί αξιόλογο αντιπροσωπευτικό δείγμα ειδικής κατασκευής του τέλους του 19ου αιώνα στην περιοχή μας, να αξιοποιηθεί και να αναδειχτεί, σε συνδυασμό με μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλατόδρομους, με τη διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντα χώρου και ενός βοτανικού κήπου στις όχθες του Ξηριά μέχρι και τον κόμβο της Νέας Μαγνησίας, ενώνοντας το ποτάμι με την πόλη! Γιατί τα ποτάμια είναι ευλογία και όχι κατάρα!

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στο χώρο από το Δήμο Λαμιέων.
Ας ελπίσουμε να είναι η αρχή ενός σχεδίου ανάπλασης και εκμεταλλευόμενοι και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για το “Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών” να εντάξουμε και όλα τα άλλα μονοπάτια, πεζοδιαδρομές που αναδεικνύουμε κάθε φορά με τις πεζοπορίες μας.

Άγνωστη ομορφιά αυτού του τόπου και δυστυχώς αναξιοποίητη.
Ενημερώσαμε τα μέλη μας για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας, την εσπερίδα της ερχόμενης Τετάρτης 24 Ιανουαρίου με τίτλο

«Η επάνοδος των μεγάλων σαρκοφάγων, συγκρούσεις με ανθρώπινες δραστηριότητες και τρόποι αντιμετώπισης»,
την εκδήλωση για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την διάσωση των παραδοσιακών σπόρων που ετοιμάζουμε με το ΠΕΛΙΤΙ τον Μάρτιο, αλλά και την Ανοιξιάτικη εκδρομή μας στη Λίμνη Κερκίνη και το Εθνικό Πάρκο της περιοχής των Σερρών!

Αναφερθήκαμε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν, για τη σωτηρία της Παύλιανη και γενικότερα της Οίτης από την εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, μεταλλεία, υδροηλεκτρικά, αιολικά, που θεωρούμε ασύμβατα με την ανάπτυξη της περιοχής.
Οι αγώνες μας για τη διάσωση και ήπια – αειφόρο ανάπτυξη της περιοχές μας, είναι η παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές.
Στην παρέα μας ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κος Στεργίου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Φθιώτιδας κος Ζώης.

Καλή οικολογική χρονιά σε όλους μας

Πεζοπορία και κοπή βασιλόπιτας μια χειμωνιάτικη μέρα!
Πεζοπορία και κοπή βασιλόπιτας μια χειμωνιάτικη μέρα!
Πεζοπορία και κοπή βασιλόπιτας μια χειμωνιάτικη μέρα!

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

Έδρα: ΛΑΜΙΑ Κραβαρίτου 3 – Γραφείο 3. ΤΚ 35132

Τηλ – fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας – Πρόεδρος ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

e mail: omfidas@gmail.com

Ιστότοπος

https://www.facebook.com/omfidas

Περισσότερες φωτογραφίες: http://omfidas.blogspot.com/

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin