Web Analytics Made Easy - Statcounter
larko

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΛΑΡΚΟ 19/3/2024

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

EMAIL:somatiolarcosel@gmail.com

SITE: www.openlarco.com

Αρ. Πρωτ.: – 78 –

Ανακοίνωση

Όλοι και όλες σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Σε 10 ημέρες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας. Εξοπλισμένοι με επιχειρήματα και προτάσεις για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, επιδιώκουμε να υπάρξει διάλογος καλώντας την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί με σοβαρότητα στους εξής προβληματισμούς:

 • Το σχέδιο που εφαρμόζει διασφαλίζει την επαναλειτουργία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ;
 • Ο Διαγωνισμός εκποίησης που διεξήγαγε, έφερε τελικά επενδυτή ή παλιατζή;
 • Θα συνεχίσει να διατηρεί το αρχικό σκεπτικό για εργασίες συντήρησης και φύλαξης των εγκαταστάσεων όπως παρουσιάζεται και στις τροπολογίες όπου προϋποθέτει ανανέωση των συμβάσεών μας ή θα το αναθεωρήσει επιβεβαιώνοντας ότι η επένδυση τελικά θα είναι τα παλιοσίδερα;

Καταγγέλουμε :

 • Το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ορίσει συνάντηση όπως μας έχει δεσμευτεί, γι αυτό τα Δ.Σ. των σωματείων της ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 20/3/24 στις 12.00 πμ θα πραγματοποιήσουμε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών.
 • Εάν η Κυβέρνηση δεν απαντήσει και συνεχιστεί ο εμπαιγμός, τότε σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα οριστεί ημερομηνία τόπος και ώρα συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας με νέα κάθοδο στην Αθήνα.

Ζούμε «το θέατρο του παραλόγου»:

Ο ΥΠ.ΕΝ κ. Σκυλακάκης μας λέει ότι «αρμόδιος είναι ο ΥΠ.ΟΙΚ κ. Χατζηδάκης». Το ΥΠ.ΟΙΚ μας λέει ότι «αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εργασίας» και μας έχει σε αναμονή προσδιορισμού συνάντησης από τις 10 Φεβρουαρίου. Το Υπουργείο Εργασίας μας λέει ότι «αρμόδιο για τις συμβάσεις εργασίας είναι το ΥΠΟΙΚ, το υπουργείο εργασίας είναι αρμόδιο για τα προγράμματα ανεργίας, τα οποία έχει ετοιμάσει». Στις 5/3/24 ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Σπανός μας είπε ότι «σε επικοινωνία που είχε με τον ΥΠΟΙΚ, ενημερώθηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων». Μέχρι σήμερα 19/3/24 ο ειδικός Διαχειριστής μας λέει ότι «καθημερινά προσπαθεί να λάβει απάντηση από την Κυβέρνηση για το τι θα κάνει με τις συμβάσεις, αλλά απάντηση δεν παίρνει».

Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας:

 • Είναι δεκάδες οι συνάδελφοι που βασισμένοι στο ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και στην περίπτωση μη ανανέωσης των συμβάσεων θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.
 • Είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι που κατοικούν στα σπίτια των οικισμών και σε περίπτωση μη ανανέωσης των συμβάσεων θα βρεθούν στο δρόμο.
 • Όλοι μας, επενδύσαμε τη ζωή μας γύρω από τη ΛΑΡΚΟ και για αυτή μας την επιλογή, μαζί με τις οικογένειές μας ζούμε κυριολεκτικά στην ανασφάλεια επειδή η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κλείσαμε 4 χρόνια στον αγώνα και αντέχουμε μέχρι σήμερα γιατί δεν επιτρέψαμε να μας κυριεύσει ούτε ο εφησυχασμός, αλλά ούτε και ο πανικός.

Όλοι και όλες σε ετοιμότητα.

Συνεχίσουμε να τους λέμε:

 • Σταματήστε το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.
 • Δεν θέλουμε προγράμματα ανεργίας.
 • Θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές να ανάψουνε ξανά.
 • Με αυτοχρηματοδότηση τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας. Τώρα.

Έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Δεν θα επιτρέψουμε να μαράζώσει ο τόπος μας.

Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη.

eikona

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin