ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Κυριάκι, τίμησαν την μνήμη της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, παρευρέθηκε στον εσπερινό, καθώς και στην γιορτή, που ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του χωριού.

Τον Κώστα Μαρκόπουλο καλωσόρισε θεσμικά, ο τοπικός Πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου, κ. Ιωάννης Φορτώσης, ενώ ο ιερέας της ενορίας του χωριού, πάτερ βενιαμίν Αλ Ατράς, τον ενημέρωσε για την Παναγία την Αρβανίτισσα, την οποία, μέχρι το 2005, τα υπόλοιπα αρβανιτοχώρια, δεν γνώριζαν την ύπαρξη της και των Αρβανιτών στη Χίο, όπου της είναι αφιερωμένος και ναός (εξωκλήσι) στις Καρυές της Χίου.

 

Τα «Μανουσάκια» Κυριακίου, η χορευτική ομάδα, του πολιτιστικού Συλλόγου «Πολιτιστική Δράση» του Κυριακίου, με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Καλλιόπης Κασσωτάκη, παρουσίασαν χορούς της περιοχής. Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν τοπικά εδέσματα και κεράσματα για τους επισκέπτες.

Τα χωριά, της Ελληνικής Περιφέρειας, επωμίζονται το βάρος της αστικοποίησης. Οι εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, κρατούν ζωντανή την φλόγα της παράδοσης και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου. Ο Κώστας Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο των συλλόγων και την προσπάθεια των κατοίκων και της εκκλησίας για την προαγωγή των ηθών και εθίμων κάθε τόπου και να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

****************************************************************************************

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας είχε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος. Έλαβε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιόδου. Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που παρουσιάζει η ενίσχυση επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την συμπεριφορά και τις διαθέσεις του τραπεζικού συστήματος αλλά και για την πορεία των τζίρων.

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: Περιφερειακή διοίκηση μαζί με τον Δήμο μπορούν να μετατρέψουν την Χαλκίδα σε σοβαρό εμπορικό προάστιο των Αθηνών. Η λειτουργία της κλειστής αγοράς μαζί με ενδεχόμενες πεζοδρομήσεις (ότι είχε γίνει είχε επιτυχία) και μαζί με την ενίσχυση ενδοαστικής συγκοινωνίας και την λειτουργία μεγάλου parking στα όρια της πόλης, θα λειτουργήσουν σαν μαγνήτης για χιλιάδες Αθηναίων και όχι μόνον.

Η Χαλκίδα πρέπει με σχεδιασμό να απομακρυνθεί από το μονολιθικό μήνυμα ότι είναι μόνο για Σαββατοκύριακο.

Η Χαλκίδα θέλει ισχυρό σχεδιασμό πόλης-city break και city-open market. Αυτό μπορεί να γίνει με ευρύτερη συνεννόηση και με ένωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Αυτός εξάλλου είναι και ο πυρήνας του σχεδίου του συνδυασμού «Στερεά Περιφέρεια» του οποίου ηγείται ο Κώστας Μαρκόπουλος.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Προκειμένου για τη συνέχιση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ, ΑΧΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ,…

4 ημέρες ago

Τραγούδια …και παρατράγουδα

Τραγούδια… «Η μουσική ενώνει» είναι το σύνθημα της Γιουροβίζιον, αλλά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό,…

6 ημέρες ago

Δημ. Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε το Κόμμα μας ψηλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αντεπίθεσης!

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες…

7 ημέρες ago

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

3 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

3 εβδομάδες ago