ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Από το Γαρδίκι Ομιλαίων… στα φοιτητικά έδρανα της Ψυχολογίας

Στόχος της Αναστασίας να ασκήσει το επάγγελμα της ψυχολόγου σε δομές ή σχολεία 

 

Μία από τις χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων που είδαν πριν λίγες μέρες το  όνειρο τους για μια θέση στο  πανεπιστήμιο να γίνεται πραγματικότητα είναι  και η Αναστασία Ζαγαριώτη.

 

Τι είναι όμως  εκείνο που διακρίνει την Αναστασία από τους τόσους συνυποψηφίους της που αφοσιώθηκαν στο στόχο τους, κόπιασαν για αυτόν και είδαν να δικαιώνονται;  Για  τους περισσότερους επιτυχόντες η διαδρομή  μέχρι τις εξετάσεις είναι  παρόμοια, για την Αναστασία όμως η διαδρομή αυτή είχε κι άλλα εμπόδια  τα οποία κατάφερε να  ξεπεράσει και να ετοιμάζεται πλέον από Σεπτέμβρη να φοιτήσει στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φλώρινας.

Η Αναστασία Ζαγαριώτη γεννήθηκε και κατοικεί με την  οικογένειά της στο Γαρδίκι Ομιλαίων της Φθιώτιδας, σε ένα γραφικό ορεινό χωριό στα  1050 μέτρα υψόμετρο στους πρόποδες της Σαράνταινας.

Πήγε δημοτικό σχολείο σε ένα  κοντινό χωριό, την Λευκάδα ενώ ολοκλήρωσε την  δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σπερχειάδας. Το σπιτι της βρίσκεται  έξω το Γαρδίκι και καθημερινά έπρεπε να διασχίσει ένα μονοπάτι για να κατέβει στην πλατεία του χωριού όπου την περίμενε το ταξί για να την μεταφέρει στο σχολείο. Τις χειμωνιάτικες μέρες η Αναστασία πολλές  φορές  λόγω παγετού ή χιονιού δεν μπορούσε να φτάσει στο σχολείο της ή καθυστερούσε  μέχρι  να ανοίξουν τα μηχανήματα τον δρόμο.

 

Ρωτώντας την Αναστασία αν αυτό στάθηκε εμπόδιο, μας απαντά  ότι πάντα έβρισκε την κατανόηση και την στήριξη των καθηγητών του σχολείου της.

Για περαιτέρω βοήθεια η Αναστασία έκανε φροντιστήριο μόνο στην Γ΄ Λυκείου και μάλιστα διαδικτυακά αφού η μετακίνηση από και προς κάποια κοντινή κωμόπολη δεν ήταν τόσο εύκολη τις απογευματινές ώρες.

 

Εκτός από τον μεγαλύτερο αδελφό της, η Αναστασία στερήθηκε τις παρέες της εφηβείας καθώς στο Γαρδίκι δεν  υπάρχουν άλλοι συνομήλικοι αλλά και τις εξόδους μιας έφηβης κοπέλας.

 

Σε ερώτηση του ILamia.gr αν της έλειψαν όλα αυτά, η απάντηση είναι όχι. «για μένα το περιβάλλον μου ήταν ο τρόπος ζωής μου. Βρήκα λοιπόν τους δικούς μου τρόπους να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου όπως να βλέπω σειρές, να διαβάζω βιβλία ή να ασχολούμαι με την κηπουρική». Αγαπημένες της συγγραφείς, όπως μας είπε, η Σιμόν ντε Μποβουάρ και η Αλκυόνη Παπαδάκη.

Γιατί όμως επέλεξε να σπουδάσει Ψυχολογία;

 

«Για να μάθω τι υπάρχει μέσα μας, στην ψυχή μας, πώς και γιατί αντιδρά ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες καταστάσεις» μας απαντά η Αναστασία  η οποία πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την Ψυχολογία στις αρχές της Γ΄ Λυκείου. Στόχος της στο μέλλον να εργαστεί σε δομές με εξαρτημένους ή κακοποιημένες γυναίκες και σε σχολεία.

 

Περήφανος για την επιτυχία της Αναστασίας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαρδικίου Ομιλαίων, Γιάννης Βασιλείου που έδωσε τα συγχαρητήρια του δημόσια με ανάρτηση του στα social media

 

Εμείς,. να  ευχηθούμε στην Αναστασία Καλές Σπουδές και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

 

ilamia.gr



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 21 Μάη για τους 45 εργαζόμενους μέσω εργολαβίας στη ΛΑΡΚΟ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 21 Μάη τα Σωματεία Εργαζομένων της…

12 ώρες ago

Που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο διακοπές ρεύματος

Προγραμματισμένες  διακοπές ρέματος , λόγω εκτέλεσης εργασιών  σε δίκτυα γραμμών μέση και  χαμηλής τάσης  θα…

2 ημέρες ago

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Προκειμένου για τη συνέχιση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ, ΑΧΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ,…

6 ημέρες ago

Τραγούδια …και παρατράγουδα

Τραγούδια… «Η μουσική ενώνει» είναι το σύνθημα της Γιουροβίζιον, αλλά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό,…

1 εβδομάδα ago

Δημ. Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε το Κόμμα μας ψηλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αντεπίθεσης!

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες…

1 εβδομάδα ago