ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ.

Είμαστε κάθετα και ανυποχώρητα αντίθετοι.

Ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να υλοποιείται χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα χωρίς να το φέρει η Δημοτική αρχή καν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό και αν είναι απόδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας και το πως γράφει η Δήμαρχος τους εκπροσώπους του λαού της περιοχής στα παλιά της παπούτσια.

Το να ξεκινήσουν εργασίες στην Πλατεία ΆΡΟΝ -ΆΡΟΝ λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει την αγωνία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα που τους περιμένει και την πρεμούρα τους να καλύψουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή απέρχονται χωρίς να αφήσουν κάτι το θετικό στον τόπο.

Επί της ουσίας τώρα:

1)Δεν έχουμε ακούσει κανένα δημότη να λέει ότι δεν θέλει να επισκέπτεται την Πλατεία γιατί δεν του αρέσουν τα ΠΛΑΚΑΚΙΑ ή ΤΑ ΚΙΟΣΚΙΑ και να πρέπει να τα ξηλώσουμε.
Ο βαθμός επισκεψιμότητας έχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα των δημοτών και αυτό θα επιδεινωθεί, γιατί μετά από τέτοιες παρεμβάσεις θα ανέβουν τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις της Πλατείας και αυτά θα μετακυλιστούν στα τιμολόγια δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους δημότες να την επισκεφτούν.

2)Η όποια απόφαση αλλαγών στην Πλατεία πρέπει να έχει την ευρύτερη συναίνεση των δημοτών, να μην γίνεται ερήμην του λαού και μάλιστα με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε„ .

3)Από την δεκαετία 60-70 που πέρασε η νέα εθνική οδός από την παραλία, η Στυλίδα βρέθηκε σε δυσχερή θέση, σε λιγότερο απο 10 μέτρα απο τον κόμβο της Ν.Ε.Ο., να βρίσκεσαι μέσα στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου, δηλαδή το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης για όλες τις ηλικίες, δημιουργώντας άμεσους κινδύνους για θανατηφόρα ατυχήματα ή σοβαρούς τραυματισμούς.

Το πρώτο λοιπόν μέλημα για οποιαδήποτε παρέμβαση στην Κεντρική Πλατεία είναι να απαλλαγεί από την άμεση πρόσβαση των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική οδό απ´ευθείας σ´αυτήν.
Αναφερόμαστε στην Εθνική οδό γιατί παρά την κατασκευή του τμήματος παράκαμψης μέσω των σηράγγων πάνω από τα πεύκα, παρ´όλα αυτά το παραλιακό τμήμα – λόγω υπέρογκων διοδίων-δέχεται το 60 -70%των οχημάτων έναντι των υπολοίπων που επιλέγουν την νέα διαδρομή (από τα πεύκα).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή η απερχόμενη Δήμαρχος να εγκαταλείψει το πείσμα της να μην ξεκινήσει καμιά εργασία στην Πλατεία και να αφήσει αυτό, να μελετηθεί από την νέα δημοτική αρχή και με συναινετικές διεργασίες να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει.

Και για εμάς πρέπει να αποσυνδεθεί η είσοδος της πόλης από την παραλιακή οδό, στην Κεντρική Πλατεία και αυτό προϋποθέτει πρώτα δημιουργία νέου κόμβου (κυκλικού, ανισόπεδου )δυτικά του σημερινού και στην συνέχεια να γίνουν παρεμβάσεις για καλύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Άλλου είδους αναμορφώσεις της Πλατείας για ξήλωμα και αλλαγές στα πλακάκια, κιόσκια, καλλωπιστικά στοιχεία δεν τα ιεραρχούμε σαν Νο 1, είναι Νο1 για μεγάλες εργολαβικές δαπάνες, που γλύφουν τα δόντια τους και τρίβουν τα χέρια τους οι εργολάβοι, επιτήδειοι και παρατρεχάμενοι και για εμάς της Λαϊκής Συσπείρωσης προηγούνται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης και η απαλλαγή του δικτύου από τους αμιαντοσωλήνες, η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, η κατασκευή έργων υποδομής στήριξης της αγροτικής παραγωγής και μετά ο καλλωπισμός της Πλατείας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΚΑΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο διακοπές ρεύματος

Προγραμματισμένες  διακοπές ρέματος , λόγω εκτέλεσης εργασιών  σε δίκτυα γραμμών μέση και  χαμηλής τάσης  θα…

20 ώρες ago

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Προκειμένου για τη συνέχιση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ, ΑΧΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ,…

5 ημέρες ago

Τραγούδια …και παρατράγουδα

Τραγούδια… «Η μουσική ενώνει» είναι το σύνθημα της Γιουροβίζιον, αλλά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό,…

7 ημέρες ago

Δημ. Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε το Κόμμα μας ψηλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αντεπίθεσης!

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες…

1 εβδομάδα ago

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

3 εβδομάδες ago