ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει να σκορπά το θάνατο στη Γάζα το Ισραήλ – Νυχτερινή χερσαία επιχείρηση

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή» κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Γάζα χρησιμοποιώντας τανκς, ενώ άλλη μία νύχτα δολοφονικών βομβαρδισμών έζησαν οι κάτοικοι της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις και στη Δυτική Όχθη, συνεχίζοντας το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με την πλήρη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ισραηλινά αεροσκάφη και πυροβολικό εξαπέλυσαν μια σειρά βομβαρδισμών σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA αναφέρει ότι δεκαοχτώ άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ σε ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα σπίτι στην πόλη Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το WAFA, αεροσκάφη επιτέθηκαν επίσης κοντά στην πόλη Μπέιτ Λαχία στη βόρεια Γάζα, στο τέμενος Al-Huda στην πόλη Σεΐχ Ζαγέντ αλλά και σε συνοικία στην πόλη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών πολιτών.

Ταυτόχρονα, στη Δυτική Όχθη οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ προχώρησαν σε σειρά επιδρομών στις πόλεις Ναμπλούς, Ραμάλα ακόμη και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, συλλαμβάνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους.

«Σχετικά μεγάλη» εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε χθες ότι η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα γίνει, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον χρόνο.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σχετικά μεγάλη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας για να επιτεθούν στις θέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» που επικαλείται το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του ανέφερε ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο «προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια μάχης» και χτύπησε «υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων» και πως «οι στρατιώτες από τότε βγήκαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο ισραηλινό έδαφος».

ο Μπ. Μετανιάχου περιέγραψε την επιδρομή ως μεγαλύτερη από ό,τι είχε πραγματοποιηθεί προηγουμένως κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας, τώρα στην 20ή ημέρα του.

Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος, καθώς η ένταση με την «Χεζμπολλάχ» στα σύνορα παραμένει στο «κόκκινο».

«Φουλ» στήριξη από τις ΗΠΑ στο κράτος-δολοφόνο

Την πλήρη στήριξή της στα ισραηλινά εγκλήματα εξακολουθεί να εκφράζει η Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε χθες πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην «αυτοάμυνα» και πρέπει να προστατέψει τους πολίτες του, ενώ για τους αμάχους στη Γάζα, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών, περιορίστηκε σε ευχολόγια περί «προστασίας» τους.

Εξάλλου, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, το πρώτο που έκανε μόλις απέκτησε νέο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, έπειτα από εβδομάδες παράλυσης στο Καπιτώλιο, ήταν να υιοθετήσει ψήφισμα υποστήριξης στο Ισραήλ.

Το κείμενο, το οποίο επαναβεβαιώνει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο εβραϊκό κράτος, το οποίο «αμύνεται» στον «βάρβαρο πόλεμο που εξαπέλυσαν η Χαμάς και άλλοι τρομοκράτες», εγκρίθηκε με 412 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 10 ψήφων κατά.

 

dialogos.com.cy



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

2 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

2 εβδομάδες ago

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν…

2 εβδομάδες ago

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/04/2024 σχετικά με την υπ’ αριθμ. 4027/16-04 2024 πρόσκληση του Δημάρχου Στυλίδας…

2 εβδομάδες ago

EURONICS STYLIDA – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16

EURONICS STYLIDA - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΔΩ

2 εβδομάδες ago