ΑΡΘΡΑ

Γονέας 1, Γονέας 2 …Γράφει ο Θάνος Βασιλόπουλος

Γονέας 1,  Γονέας 2

Στις 14/12/23 ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο το λεγόμενο πιστοποιητικό γονεϊκής σχέσης. Με πρόσχημα την προστασία του παιδιού μεταξύ άλλων απαλείφει οποιαδήποτε αναφορά στις έννοιες μητρότητα, πατρότητα, και τις αντικαθιστά με τον όρο γονέας 1 και γονέας 2, αλλά και στην απαίτηση αναγνώρισης γονικής σχέσης του παιδιού με περισσότερους από δύο γονείς.

Επίσης ανοίγει το δρόμο για την μετατροπή της έννοιας της παρένθετης μητρότητας από αλτρουιστική σε εμπορική πράξη, με χρηματικό αντάλλαγμα, μετατρέποντας έτσι τό σώμα της γυναίκας, και τη γέννηση του παιδιού σε κερδοσκοπική επιχείρηση, και εμπόρευμα. Επιχειρείται πέραν αυτών να συνδυαστεί μέσω νομικιστικων αυθαιρεσιών ,ως ενιαίο δικαίωμα ,ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων ,και η δυνατότητα τεκνοθεσιας.

Ειναι δύο εντελώς διαφορετικα και ξεχωριστα πράγματα.Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων είναι προφανως  δικαίωμα και πρέπει να νομοθετηθεί. Η τεκνοθεσια πρέπει να γίνεται στη βάση αυστηρων , κυρίως ιατρικών αλλά και κοινωνικών κριτηρίων και προϋποθέσεων. Δύο είναι αυτα τα κριτήρια.

Πρωτο. Η  ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗ και ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ του  ΠΑΙΔΙΟΎ.

Δεύτερο. Η μη ΠΑΡΑΒΊΑΣΗ των ΝΌΜΩΝ της ΦΎΣΗΣ για την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Η Φύση έχει καθορίσει τους φυσικούς νόμους και παράγοντες που διέπουν την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπινου όντος. Εχει δημιουργήσει το θηλυκό και το αρσενικό όν με τά ιδιαίτερα σωματικά, γεννητικά και ορμονολογικα χαρακτηριστικά  το καθένα.

Είναι τά λεγόμενα χαρακτηριστικά του φύλου, της γυναίκας και του άνδρα. Για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπου, είναι απαραίτητη η σεξουαλική συνεύρεση της γυναίκας και του άνδρα. Επίσης επειδή το παιδί όταν γεννιέται, δεν έχει τή δυνατότητα νά αυτοπροστατευτει και να επιβιώσει, ή φύση το έχει εφοδιάσει με δικαίωματα, τά οποία δικαίωματα τά εξασφαλίζουν η μητρότητα κυρίως , αλλά και η πατρότητα, αλληλοσυμπληρουμενες  ,ως ενιαία κοινωνική διάσταση. Οι κοινωνίες έχουν θεσπίσει με νομικό πλαίσιο, την απόκτηση παιδιού από ένα ζευγάρι μέσω της υιοθεσίας, και μέσω παρένθετης μητέρας, με τη δεύτερη όμως,, μόνο ως αλτρουιστική πράξη, σε ζευγάρια πού αποδεδειγμένα υπάρχει ιατρικό πρόβλημα, το οποίο δεν επιτρέπει την γέννηση παιδιών.

Πρέπει να έχουν το δικαίωμα τά ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά μέσω αυτών των διαδικασιών; Όι ομόφυλοι ανθρώποι , είναι άνθρωποι υγιείς. Δεν έχουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα το οποίο δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν παιδιά, μέσω της σεξουαλικής συνεύρεσης. Η φύση τους έχει εφοδιάσει  με την δυνατότητα αναπαραγωγής. Οι ίδιοι με δική τους επιθυμία, απόφαση και ευθύνη, αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που τους έχει εφοδιάσει ή φύση . Έφ όσον έχουν αυτή την δυνατότητα, αλλά οι ίδιοι με δική τους επιθυμία και ευθύνη αρνούνται να τη χρησιμοποιήσουν, τότε πως  απαιτούν την απόκτηση παιδιών, πόσο μάλλον όταν αυτη θα γίνεται εις βάρος των δικαιωμάτων του παιδιού;

Ποια είναι αυτά τα ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ του παιδιού , για τα οποία δεν γίνεται πουθενά καμία αναφορά, και παραγνωρίζονται πλήρως, ενώ θα έπρεπε να είναι το κύριο θέμα που θα έπρεπε να  προβληματίζει τή κοινωνία και να μας απασχολεί. Ειναι λοιπόν.

Το ΔΙΚΑΊΩΜΑ του παιδιού να έχει τη ΜΗΤΈΡΑ του. Η μητέρα είναι ο φυσικός γεννήτορας του παιδιού και της ζωής. Αυτο καμμιά νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να το σβήσει,να το διαγράψει. Η μητέρα είναι αναντικατάστατος παράγοντας για την ανατροφή ,την ανάπτυξη και την ψυχοσωματική  υγεία του παιδιού.

Αυτό το δικαίωμα του παιδιού, έχουμε όλοι την υποχρέωση να το διαφυλάξουμε, να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Το ΔΙΚΑΊΩΜΑ του παιδιού στο ΘΗΛΑΣΜΟ

Η Φύση έχει προνοήσει για το αδύναμο νεογέννητο παιδί, να έχει ως αποκλειστική διατροφή, άκρως επαρκή, απολύτως θρεπτική και αποτελεσματική, για την επιβίωση και την ανάπτυξη του, το πολύτιμο και αναντικατάστατο μητρικό γάλα.

Είναι πλέον παγιωμένη επιστημονική γνώση, ότι ο θηλασμός είναι απολύτως απαραίτητος για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού και την μελλοντική προστασία του από παθήσεις, γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία, ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στερεί από οποιοδήποτε παιδί, το δικαίωμα του στο μητρικό θηλασμό.

Τό ΔΙΚΑΊΩΜΑ του παιδιού να απολαμβάνει όλα τα στοιχεία που περιέχουν οι έννοιες της μητρότητας και της πατρότητας, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται, έχουν κοινωνική διάσταση και χαρακτήρα, και αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα, για την φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού.

Το ΠΑΙΔΊ που θα έχει γεννηθεί, μέσα από το εμπορικό κύκλωμα της παρένθετης μητέρας, κάποια στιγμή μεγαλώνοντας, θα αναζητήσει την μητέρα του. Πόσο βαθιά ψυχικά τραύματα θα του δημιουργήσει, και τί επίπτωση θα έχει στη ψυχική του υγεία, όταν μάθει ότι η γυναίκα που το γέννησε, έχει μετατρέψει τη μητρότητα που της έδωσε η Φύση σε κερδοσκοπικό επάγγελμα, ότι το ίδιο είναι προϊόν εμπορικής συναλλαγής, και ότι μπορεί να έχει μερικά αδέλφια, που έχουν γεννηθεί με παρόμοιο τρόπο;

Η παρένθετη μητέρα, η όποια μπορεί να έχει γεννήσει ένα ή περισσότερα παιδιά με αυτό το τρόπο, ως φυσική μητέρα προφανώς έχει δικαιώματα πάνω σε αυτά τα παιδιά. Μπορει η οποιαδήποτε νομική ρύθμιση να εξαλείψει τους δεσμούς αίματος της μητέρας με τα παιδιά της;

Η βαθύτατα αντιεπιστημονικη και ταυτόχρονα σκοταδιστική απόφαση της ΕΕ, που επιχειρεί να σβήσει από την ανθρώπινη συνείδηση τις λέξεις και τις έννοιες της μητέρας του πατέρα, της μητρότητας και της πατρότητας, αντικαθιστώντας αυτες, με τους προσβλητικούς για τους ανθρώπους χαρακτηρισμούς, γονέας 1 και γονέας 2 , αποτελεί  μέρος της προσπάθειας που κάνει η καπιταλιστική ιδεολογία, τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, πολύ έντονα και συστηματικά, μέσω της αλλοίωσης της σημασίας των λέξεων και των εννοιών, να αποδομήσει, να σβήσει την καταγεγραμμένη συνείδηση της ανθρωπότητας, να αλλοιώσει την ανθρώπινη ταυτότητα, και να δημιουργήσει κοινωνίες ανθρώπων πλήρως υποταγμένων και ελεγχόμενων.

Η φύση όταν παραβιάζονται οι νόμοι της λειτουργία της, τιμωρεί σκληρά.
Όταν ο άνθρωπος καίει, καταστρέφει τα δάση, η φύση τιμωρεί με φονικές και καταστροφικές πλημμύρες.

Όταν ο άνθρωπος μολύνει το περιβάλλον, τότε η φύση τιμωρεί με την εκδήλωση διαφόρων παθήσεων,( καρκίνος, παθήσεις του  αναπνευστικού συστήματος, αλλεργίες κλπ)

Όταν ο άνθρωπος επιχειρεί νά παραβιάσει τους νόμους της φύσης που διέπουν την αναπαραγωγή του ανθρώπου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό όχι για τη φύση, αλλά, για τη κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Απαιτείται
Σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων του ΠΑΙΔΙΟΎ
Απαιτείται

Σεβασμός και προστασία της Φύσης από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Βασιλόπουλος Θάνος
Παιδίατρος Εντατικολογος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Προκειμένου για τη συνέχιση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ, ΑΧΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ,…

4 ημέρες ago

Τραγούδια …και παρατράγουδα

Τραγούδια… «Η μουσική ενώνει» είναι το σύνθημα της Γιουροβίζιον, αλλά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό,…

6 ημέρες ago

Δημ. Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε το Κόμμα μας ψηλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αντεπίθεσης!

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες…

6 ημέρες ago

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

3 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

3 εβδομάδες ago