ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το Νοσοκομείο Λαμίας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Φθιώτιδας…» Ενημερωτική συγκέντρωση στη Λαμία (Φωτογραφίες &video)

«Η κατάσταση που επικρατεί στο   Νοσοκομείο  Λαμίας , στα  Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Φθιώτιδας είναι άθλια , καθώς αυτά λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές …»

Η υποστελέχωση σε Ιατρικό  και Νοσηλευτικό  προσωπικό,   αναδείχτηκε ως το κύριο  θέμα που  αντιμετωπίζει στην λειτουργία  του το Γενικό Νοσοκομείο  Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, στην  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (24/2) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Την συνάντηση  με φορείς , συλλόγους και Αυτοδιοίκηση διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και είχε ως σκοπό και στόχο να αναδείξει τα οξυμένα  προβλήματα του Νοσοκομείου. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, η  κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Το λιγοστό προσωπικό  -76 γιατροί από τους 164  που χρειάζονται –  είναι εξουθενωμένο και ο αριθμός τους όχι απλά δεν φτάνει αλλά έχει ως αποτέλεσμα τμήματα να υπολειτουργούν και  κλινικές να κινδυνεύουν  να κλείσουν …» τονίστηκε στις περισσότερες των τοποθετήσεων στην διάρκεια  της συνάντησης.
Ευθύνες  για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί  στα  Νοσοκομεία  επέρριψαν στην Κυβέρνηση στις τοποθετήσεις τους ομιλητές:
«Η  υποβάθμιση  του Εθνικού Συστήματος Υγείας  ήταν και είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης.  Αυτά είχε πει στον λαό και τώρα τα εφαρμόζει με μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη…»

Στις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις για το θέμα του Νοσοκομείου  θα ενταθούν καθώς και οι πιέσεις σε όλους τους φορείς.

Στην συνάντηση  έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο  και τα Κέντρα υγείας, φορείς, σύλλογοι, συνταξιούχοι. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μπασδέκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, Ο Δημοτικός Σύμβουλος, γιατρός και  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Παρέμβαση Πολιτών για την Φθιώτιδα « Βασίλης Κυριακάκης, Εκπαιδευτικοί και  το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Φθιώτιδας.



ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

admin

Recent Posts

Δημ. Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε το Κόμμα μας ψηλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αντεπίθεσης!

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες…

14 ώρες ago

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; ” Όλοι μαζί τα φάγαμε “

Είμαστε λοιπόν όλοι δολοφόνοι; " Όλοι μαζί τα φάγαμε " Με αυτό το σύνθημα τους…

2 εβδομάδες ago

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Τη δεύτερη εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η ελληνική φρεγάτα…

2 εβδομάδες ago

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν…

2 εβδομάδες ago

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Στυλίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/04/2024 σχετικά με την υπ’ αριθμ. 4027/16-04 2024 πρόσκληση του Δημάρχου Στυλίδας…

2 εβδομάδες ago