Web Analytics Made Easy - Statcounter

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ - Τουλάχιστον 59 οι πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών

Με δραματικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών από το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού, έχουν ανασυρθεί 59 νεκροί και 106 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Οι άτυχοι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που ανετράπη ανοιχτά του μεσσηνιακού λιμανιού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι διασωθέντες, ο αριθμός όσων βρίσκονταν μέσα στο σκάφος έφτανε τους 400, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 700 επιβάτες.

Οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό ήταν σύμφωνα με μαρτυρίες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης έπλεε για πέντε ημέρες, υπό καλές καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσει στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε.

Να σημειωθεί ότι το σκάφος βυθίστηκε σε σημείο που δεν είναι στη συνήθη ρότα προς Ιταλία, όπου είχαν δηλώσει οι επιβαίνοντες ότι θέλουν να πάνε.

******************

Σε ανακοίνωσή της για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου είναι ακόμα ένα συμβάν στο επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών. Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται λόγω των πολέμων και της φτώχειας, για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι μέσα από τις απάνθρωπες συμφωνίες της ΕΕ για τη μετανάστευση και τελικά γίνονται θύματα διακινητών, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι μάλιστα πως αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία περισυλλέγουμε πτώματα ανθρώπων που ξεκίνησαν από τη Λιβύη, όταν πριν κάποια χρόνια το πολεμικό αεροδρόμιο της Μεσσηνίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις ενάντια στον λαό της Λιβύης.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και ταυτόχρονα ηγούνται στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής, τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στη μετανάστευση.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής να δείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Να καταδικάσουν με τη στάση και με τη δράση τους την αντιμεταναστευτική πολιτική, την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που είναι έργο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

  • Με ευθύνη κράτους – κυβέρνησης να φτιαχτεί επιτέλους ένας αξιοπρεπής χώρος βραχείας φιλοξενίας μεταναστών. Να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής, όπου εκατοντάδες άνθρωποι στεγάζονται στον ακατάλληλο χώρο του λιμανιού της Καλαμάτας.
  • Να ενισχυθεί εκτάκτως και άμεσα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας με την απαραίτητη υποδομή και το προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία».

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin